2017 Yazında Vizyona Girecek Korku Dolu 5 Film! / 7. Sanat-Özgür Şevik

2017 Yazında Vizyona Girecek Korku Dolu 5 Film!

Merhaba sinema severler. Bu yaz mevsimi sinema açısından doyurucu bir dönem olacağa benziyor. Gerek kadrosuyla gerekse konusuyla epey dikkat çeken, bu yaz mevsiminde sinemaları hareketlendirecek, yerli ve yabancı filmler vizyona girecek. Ancak bu yaz sinemaya girecek filmler arasında ağırlıklı olarak korku filmleri yer alıyor.

İşte 2017 yazında vizyona girecek korku dolu 5 film! Korku sineması severler bu filmleri kaçırmayın..

 

1- Deccal II

Vizyon tarihi: Vizyonda (16 Haziran 2017)

Yönetmen: Özgür Bakar

Oyuncular: Emel Karaköse, Aysan Sümercan, Murat Prosçiler, Burak Sarımola, Gülay Hayır

Tüm dünyayı kötülüğe ve felaketlere sürükleyecek olan kehanetin temeli olan bebek 6.6.2016’da doğmuştur. Bebeğin annesi olan Duygu olanlara dayanamayarak intihar etmiştir ancak bebeği koruyan şeytani tarikat yılmamıştır. Kehanetin devam edebilmesi için Venüs tutulmasının olduğu gece annesiyle aynı kandan bir kadın tarafından emzirmek çocuğun kehaneti gerçekleştirmesi için yeterlidir. Bu yüzden Duygu’nun kardeşi Öznur şeytani güçlerin gözetimine alınmıştır. Bu ayinin önüne geçmek isteyen Türk ve Avrupalı gizli teşkilatlar bebeği aramaktadırlar ancak bebek çocukları olmayan bir çifte evlatlık verilmiştir. Şeytani tarikatların gözlediği bebek geldiği eve de lanetini getirecektir…
2015 yılının yaz aylarında seyircisiyle buluşan ve yönetmenliğini Özgür Bakar’ın üstlendiği Deccal korku filminin devamı niteliğindeki yapım yine iddialı bir korku-gerilim hikayesi.

Filmin fragmanını youtu.be/FD60TV8If4w linkinden izleyebilirsiniz.

 

 

2- Büyü II

Vizyon tarihi: Vizyonda (23 Haziran 2017)

Yönetmen: Adnan Güler

Oyuncular: Gizem Salkım, Özgül Kavruk, Can Arpacı, Melih Değirmenci, İleyna Kıyak

Film, üniversitede psikoloji okuyan bir grup gencin, hocaları tarafından doğa üstü varlıkların etkisi altındaki köy halkını ziyarete gitmeleriyle başlayan korku ve macera dolu hikayeyi konu alıyor.
2004 yapımı ünlü yerli korku filmi Büyü’nün devam filmi olan yapımda yönetmen koltuğunda Adnan Güler oturuyor. Filmin senaryosu ise Şafak Güçlü ve Servet Aksoy’un ortak kaleminden çıkma. Filmin yapımcılığını ise Aksoy Film üstleniyor.

Filmin fragmanını youtu.be/d7BT6cNb0dY linkinden izleyebilirsiniz.

 

3- Cin Ayet-i Aşk

Vizyon tarihi: 28 Temmuz 2017

Yönetmen: Ahmet Küçükkayalı

Oyuncular: Funda Bostanlık, Emre Kıvılcım, Gülçin Tunçok, Naşit Özcan

Yeni çıkacak olan korku filmleri arasında yer alan Cinayet-i aşk filmi, cinli bir sinema yapımı filmdir. 2017 Türkiye yapımı olan korku filminin, senaryosu başarılı kalemlerden çıkmış gibi görünüyor. Ahmet Küçükyalı’nın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği film için, yazan ve yönetenin aynı olması olayların gerçekçiliğinin had safhada olacağını belli ediyor. Filmde yeni evlenen bir çiftin başından geçen korku dolu olayları anlatılmaktadır. Film içerisinde, Amerikan korku filmlerinden alınan kuşların camlara çarparak ölmesi gibi paranormal olaylara değinerek filmin konusunu biraz daha derinleştirmekle kalmamış, insanüstü varlıklar olan cinlerin yaşam tarzlarını ve insanlara yaptığı kötülükleri derinlemesine konusuna dahil etmiştir.

Filmin fragmanını youtu.be/gvI50gCA4-4 izleyebilirsiniz.

 

4- Annabelle II: Creation (Kötülüğün Doğuşu)

Vizyon tarihi: 18 Ağustos 2017

Yönetmen: David F. Sandberg

Oyuncular: Anthony LaPaglia, Miranda Otto, Stephanie Sigman, Alicia Vela-Bailey, Talitha Bateman

Korku Seansı serisinin ilk filminin spin-off projesi olan Annabelle’in büyük gişe başarısı kazanmasının ardından çekimine karar verilen 2. filmidir. Kuklalar sizi geriyorsa, bu filmi izlemeseniz daha iyi. Chuky 20. yüzyılın korku kralı olabilir, ancak Annabelle 21. yüzyıla hükmedecek gibi geliyor. Serinin ikinci filmi olan Annabelle Creation, ilk film gibi ödünüzü patlatacak. Bir rahibe ve yetim çocuklara musallat olan ürkütücü kukla, bu yaz beyaz perdede adından çok söz ettireceğe benziyor. 18 Ağustos’ta ülkemizde gösterime girecek.

Bir oyuncak bebek üreticisi ve eşi, küçük kızlarının trajik ölümünden seneler sonra kapatılmış bir yetimhaneden gelen bir rahibe ve pek çok çocuğa kapılarını açar. Çok geçmeden, Samuel’in yaptığı bebeklerden Annabelle’in hedefi haline gelen kızları dehşet dolu anlar beklemektedir.

Filmin fragmanını youtu.be/6cFVyDFjVuk linkinden izleyebilirsiniz.

 

 

5- It (O)

Vizyon tarihi: 8 Eylül 2017

Yönetmen: Andrés Muschietti

Oyuncular: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs

Stephen King’in romanından tekrar beyazperdeye uyarlanan film, Maine’in küçük bir kasabasında yaşayan 7 çocuğu ele alıyor. Dışlanan bu arkadaş grubu bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla, bir yandan da ergenlikle uğraşırken, başlarına bir de bir palyaço kılığında dehşet saçan Pennywise bela oluyor.
Filmin yönetmen koltuğunda Mama filmiyle hatırladığımız Andrés Muschietti otururken filmin başrollerini ise Bill Skarsgård, Javier Botet, Owen Teague üstleniyor.

 

Filmin fragmanını youtu.be/n3PDvKywQPw linkinden izleyebilirsiniz.