Çetin Çakmakçı Resim Sergisi AÇS Galeride / Salime Kaman

ÇETİN ÇAKMAKÇI RESİM SERGİSİ AÇS SANAT GALERİSİ’NDE

 18-26 Nisan 2018 tarihleri arasında  AÇS Sanat galerisi, Çetin Çakmakçı’nın eserlerine ev sahipliği yapıyor. Çetin Çakmakçı, eğitmen bir ressam.

Tuval üzerine akrilik, kolaj ve baskı çalışmaları sanatçının şiddetli duygularını yani endişe, korku, acıma, nefret yalnızlık hislerini farklı farklı otuz adet eserinde yansıtmıştır. Ben sergiyi ziyaret ettim, çok beğendim, sizlerinde ziyaret etmesini isterim.

Yaşadığı zaman içinde toplumda bilinen ancak kimsenin ifade edemediği çarpıklıkları,

engellenmişlik duygusundan doğan şiddetli duyguları sanatçı sorumluluk bilinci ile eserlerinde  dışa vurmuştur.

Çetin Çakmakçı, dışavurumlarını biçime ağırlık veren bir görüşle tuval üzerine akrilik boya ile aktarmıştır. Kurduğu kompozisyonlar ahenklidir.

Sanatçı, sosyal, endüstriyel, günlük yaşam, doğa gibi alanlardan etkilenimleri, resimlerin yarattığı ritim ve dinamizm ile izleyicisi üzerinde de his yaratmaktadır.

Bu hissi bende yarattı.

Ya sizde ?

Sanatçı, bütün resimlerinin ön planında yer alan tek figür ile odak noktasının figür olduğuna vurgu yaparken  figürleri, resimlerine ve resim diline iyi bir aracı olmuştur.

Çetin Çakmakçı, kentin çarpık yapılaşmasını, kasvetli tonların arasında kullandığı sarı,  kırmızı, yeşil gibi ifade gücü yüksek renk seçimleriyle de renk kullanımında ki başarısını yansıtmaktadır.

Yazımı Paul Klee’nin sözleri ile bitirmek istiyorum. ‘ İnsan bitmemiştir. Gelişim içinde kalmaya bakmalı, açık olmalı, hayatta da yaratıcı.

 Günümüzün olaylarına karşı  gösterdiğiniz duyarlılığınız ve bunları açık açık resimlerinizde yansıttığınız için teşekkürler Çetin Çakmakçı.

18.04.2018

Salime Kaman  

 Sanat Eleştirmeni ve Ressam