Sanata karşı tutkusunu yıllardır izleyici olarak sürdüren Elif Sezer Çaylı, süreç içinde modern sanatın sıkı bir takipçisi olarak yeni sanatçıları merak edip keşfetmeye başladı.
Adını kendi geleceklerini planlama kapasitelerine sahip efsane kuş Kuzgun’dan alan Adana’nın en kapsamlı yeni çağdaş sanat galerisi Kuzgun Art Space, 12 La Loba kadın sanatçının eserlerinin yer aldığı Disiplinler Arası ’’LA LOBA’’ adlı karma sergisi 2 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin izleniminde.
12 Mart’ta yapılan sergi açılışına Adana’da yaşayan Osmanlı padişahı Sultan II.Abdülhamid’in Ressam torunu Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars, eşi Ali Refik Tars ile birlikte, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Eşli ve Çukurova Üniversitesinden değerli akademisyenler katıldı.
Açılış sergisi ‘’ Tümevarım’’ ile kısa sürede Türkiye ve Avrupa’da sanat dünyasının ilgisini çeken Kuzgun Art Space, ikinci sergisi ‘’ La Loba’’ Resim ve heykel sanatçısı Selin Karataş, Ressam Sinem Demirci, Sevde Hallaç, resim sanatçıları Ilgın Erdem, Tuğba Akbulut, heykel sanatçısı Elif Fırat, Fotoğraf sanatçısı Gizem Çelik, Fotoğraf performans ve resim sanatçısı Ayşe Uluçay, e resim, heykel sanatçısı Gizem Çeşmeci, performans, resim sanatçısı Özge Canoğlu ve birbirinden yaratıcı işleriyle Beyza Boynudelik ve Nesrin Kara’nın eserlerine ev sahipliği yapıyor.
‘’La Loba’’ Hakkında
Dişil enerjinin yaratım güçleri, dünyanın varoluşundan bugüne bilinen, bilindikçe köreltilmeye çalışılan bir durum. Köreltilmeye ve bastırılmaya çalışıldıkça da ataerkilliğin egemen olduğu toplumlar haline dönüştürüldü. Günümüzde La Lobalar içlerindeki gücün farkına vardı ve çeşitli yöntemlerle yaratıcılıklarını gözlerimizin önüne serdi, sermeye devam ediyor. Dışavurumun en güzel hallerinden biri olan sanatın yaratım gücü 12 ‘’ La Loba’’ ile bir araya geldi.
Kuzgun Art Space Hakkında
Çukurova Bölgesinin en Kapsamlı ve Yeni Çağdaş Sanat Galerisi
Adını kendi geleceklerini planlama kapasitelerine sahip efsane kuş Kuzgun’dan alan ‘’ Kuzgun Art Space’’ Adana’nın en kapsamlı sanat galerisi olmak üzere, Çukurova bölgesinde gerçekleştirdiği yaratıcı projelerle çalışmalarını sürdüren genç iş insanı Elif Sezer Çaylı, tarafından hayata geçirildi.
Sanata karşı tutkusunu yıllardır izleyici olarak sürdüren Elif Sezer Çaylı, süreç içinde modern sanatın sıkı bir takipçisi olarak yeni sanatçıları merak edip keşfetmeye başladı. Sanata olan ilgi ve merakı bölgedeki yatırım yetersizliğini görmesine neden oldu.Sanat alanında proje geliştirerek yatırım yapmaya karar verdi. Oluşturduğu koleksiyonlar ve sanat için kurduğu ekip ile birlikte bilgi ve gözlem birikimini sanat tutkusuyla birleştirerek çalışmaya başladı. Böylece dünyanın sanatını Çukurova’ya taşımanın ilk aşamasında ‘’ Kuzgun Art Space’’ Adana’nın en kapsamlı galerisi olarak yerini aldı.
Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde izlediği sanat çalışmalarını uzun bir araştırmadan sonra kendi bölgesine taşımaya karar veren Elif Sezer Çaylı ‘’ Kuzgun Art Space’’in tasarımı sırasında her ayrıntıyı düşünerek sanat üretici ve izleyicilerinin en yüksek verimi alabilmelerini ön planda tuttu.
Adana’nın Seyhan İlçesi radyo evi sokağındaki bir binanın zemin katında toplam 180 m2 alan üzerine kurulan galerinin 105 m2 si karma ve kişisel sergiler için ayrılırken bir bölümü atölye çalışmaları, workshoplar, seminerler, dijital performans sanatları etkinliklerine ev sahipliği yapmak üzere tasarlandı.
Kuzgun Art Space’in oluşum sürecinde profesyonel ekiplerden destek alınarak, sanatçıların ve sanat çevresinin fikirlerine önem verildi. Günümüzdeki dijital gelişimi göz önünde tutarak ilerici bir bakış açısıyla, geleceğe yönelik fikirler ve eğilimlerle planlamalar yapıldı.
Sanatçı olmadan sanat piyasasının da var olmayacağı bilinci ile özellikle sanatçılar için en uygun şartları sağlayarak, galerici sanatçı ilişkilerine yeni bir boyut getirmeyi hedefledi.
Şehrin ihtiyacı olan sanatsal oluşumu büyütmek üzere yurt içi ve yurt dışındaki sanatçılardan, kuruluşlardan, sanat dinamiklerinden çokça beslendi, beslenmeye devam ediyor.
Kuzgun Art Space sanatsevere her geçen gün gelişen ve dönüşen bir sanat deneyimi sunmayı amaçladı. (Fİ)