Adana Sanat Paydaşları, ortak sorunlarını belirlemek, birbirleriyle ilişki ve iletişimlerini geliştirmek, kentle sanatın en iyi şekilde buluşmasını sağlamak, sanatın, sanatçının, sanatseverin, kurumların ve kentin sorunlarına çözüm aramak için 25 Şubat 2017 Cumartesi günü, Seyhan Otel’de yapılacak ve tüm gün sürecek Ortak Akıl Çalıştayı’nda bir araya geliyor. Eski Kültür Bakanı Tınaz Titiz tarafından yönetilecek olan toplantıya sanat dernekleri temsilcileri, üniversite, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, belediye ve kamudan kültür sanat ile ilgili temsilciler katılacak.
Adabul.com ile resim paydaşlarının organize ettiği, Atak A.Ş. ve Seyhan Belediyesi’nin destek verdiği Çalıştay “Soru Konferansı” yöntemi ile yapılacak. Sanat dernekleri temsilcileri, üniversite, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, belediye ve kamudan kültür sanat ile ilgili temsilcilerin davet edildiği Çalıştay’a yaklaşık 60 kişi katılacak. Çalıştay’ın moderatörlüğünü ise bu tür çalışmaların üstadı olan ve “Soru Konferansı” yöntemini geliştiren eski Kültür Bakanı Tınaz Titiz yapacak.
“YANIT SORULARIN AÇTIĞINI PENCEREDEN GÖRÜNÜR”
Ali Suad’ın “Yanıt soruların açtığını pencereden görünür” sözünü motto edinen Ortak Akıl Çalıştayı’nda tüm sanat paydaşlarını olumsuz etkileyen “sorunları en iyi ifade edebilecek sorular” bir beyin fırtınası ile belirlenecek. Beyin fırtınası; Çalıştay öncesi internet üzerinde başlatılacak ve 25 Şubat günü de hem Seyhan Oteli’nde yapılacak toplantıya davet edilen 60 kişinin katılımıyla hem de çeşitli nedenlerle toplantıya gelemeyen paydaşların yine internet üzerinden yapacakları katkılarla devam edecek. Beyin fırtınası sonucu üretilen 100’den fazla “soru adayı”, oluşturulan çalışma grupları tarafından süzülecek, böylece “en iyi 10 soru”ya ulaşılacak. Ardından da yine çalışma gruplarının kendi aralarında tartışıp uzlaşı aramaları yoluyla sorular cevaplanacak.
SANATSEVERLER ÇALIŞTAY’A İNTERNET ÜZERİNDEN SORULARIYLA KATILABİLECEK
İnternet ortamında başlayan Çalıştay’ın “beyin fırtınası” bölümüne dileyen herkes 25 Şubat 2017 tarihine kadar internetten katılabilecek. Sanatla ilgili sorunları ifade eden sorularını, www.adabul.com üzerinde yer alan “soru platformu” bölümüne yazabilecekler. Sanatın Adana’dan göç etmesini değil, Adana’ya göç etmesini sağlamak, sanatın ışığını yeniden parlatmanın yollarını bulmak için, internet üzerinden katkı sağlamaya tüm sanatseverler davetli. Çalıştay’da ulaşılan çözümler, yine www.adabul.com üzerinden yayınlanacak.
Çalıştay’a internet üzerinden katılımı artırmak için kısa bir tanıtım filmi de hazırlandı.