Bundan birkaç hafta önce müzik sektöründen söz edebilmek için sadece para alışverişinin yeterli olmayacağını söylemiştim. Müzikle ilgili araştırmalar, istatistikler, teknolojik bilgiler süreli ya da süresiz yayınlar dijitalden azami ölçüde faydalanmayla ayakta kalır kendini geliştirebilir müzik sektörü.
MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) Yönetim Kurulu, bu eksikliği hissetmiş olmalı ki çok doğru bir kararla dünyadaki gelişmeleri bizlere aktaran müzik kitapları yayınlamaya başladı. “Bedava Müzik” ten sonra “Müzikonomi”.
“Müzikonomi”, MSG-MUNDİ yayıncılık ortaklığıyla Alan B.Krueger’in araştırması Ergin Özler’in çevirisiyle raflardaki yerini aldı. Bu hafta bu kitaptaki enteresan bilgileri paylaşacağım sizlerle.
Dilerseniz alıntılarla ilerleyelim…
“Kayıtlı müzik için tahsil edilen paranın çoğu müziği besteleyen müzisyenlerin cebine girmiyor. Bugün plakları endüstri çapındaki müzik gelirinin büyük bölümünü oluşturan süperstar sanatçılar bile gelirlerinin çoğunu teliflerden değil canlı performanslardan kazanmakta.
Yazının devamını okumak için tıklayın