Kitap Dergi, bugün Yunus Nadi Ödülleri Özel Sayısı ile gazeteniz Cumhuriyet’le birlikte… Bu sayımızda ödül kazanan tüm yazar ve sanatçılarla yapılmış söyleşileri ve yapıtlarına ilişkin kaleme alınmış yazıların yanı sıra yine önemli inceleme ve eleştiriler bekliyor okurlarımızı.
– 1603’üncü sayısına ulaşan Cumhuriyet Kitap, bugün Yunus Nadi Ödülleri Özel Sayısı’yla okurların karşısında olacak.
75 yıldır Cumhuriyet Gazetesi’yle özdeşleşen ve alanında yetkin yapıtları, yazar ve sanatçıları taçlandıran Yunus Nadi Ödülleri, bu yıl; Roman, Şiir, Öykü, Sosyal Bilimler İncelemesi, Karikatür, Fotoğraf olmak üzere 6 dalda 8 isme verildi:
Roman dalında; ‘Gemide Yer Yok’ ile Ömer F. Oyal; Şiir dalında ‘İncirin İçindeki Arı’ ile Mehtap Meral ve ‘Bile İsteye’ ile Gonca Özmen; Öykü dalında ‘Eve Dönmeyen Hayvan’ ile Murat Çelik ve ‘Kimsenin Bilmediği İnsanlar’ ile geçen Mart ayında yitirdiğimiz Kadri Öztopçu; Sosyal Bilimler Araştırması dalında ‘Yüzellilik Gazeteciler’ ile Prof. Dr. Şaduman Halıcı; Karikatür dalında Önder Önerbay ve Fotoğraf dalında Zehra Çöplü.
Bu sayımızda ödül kazanan tüm yazar ve sanatçılarla yapılmış söyleşileri ve yapıtlarına ilişkin kaleme alınmış yazıları okuyacaksınız.
– Üçüncü sayfamızda bu hafta, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Alev Coşkun, Yunus Nadi Ödülleri’ni değerlendiriyor.
– Yunus Nadi Ödülleri Özel sayımızın üçüncü sayfasında bu hafta, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz sahibi Alev Coşkun, gazetemiz tarihçesiyle özdeş Yunus Nadi Ödülleri’ni değerlendiriyor.
– Yazarımız Adnan Binyazar, ‘Kim demiş yaramazım diye?” başlıklı yazısında; çocuk yazınının önemli kalemlerinden Aytül Akal’ı ve yapıtlarını merceğe alıyor.
– Yazarımız Onur Bilge Kula, ‘Faust II, Filhelenizm ve Türk imgesi’ başlıklı yazısıyla okurlarla buluşuyor. İngiliz şair Byron’un ölümü üzerine, Faust II ’yi yazmaya başlayan Goethe, Temmuz 1831’de sonuçlandırdığında, güncesine ‘Asıl işimi bitirdim!’ notunu düşer. Yapıtı mühürler ve ölümünden sonra yayımlanmasını ister. Faust ’ta ‘Türk’ e yapılan dolaylı göndermeler, ‘Faust II’ nin ‘Helena’ adlı bölümünde yer alan Euphorion figüründe görülebilir. Onur Bilge Kula, yazısında tüm bu düzlemi titiz bir eleştiri süzgecinden geçirerek sunuyor.
– Ülker İnce, Mustafa K. Erdemol’un; kütüphaneler, kitapseverler, kitap koleksiyoncuları ve yazarlarıyla dopdolu ‘Kitap Kokusu’ isimli kitabını değerlendiriyor.
– Yıllardır gazetemizin ve dergimizin bulmacalarını hazırlayan sevgili İlker Mumcuoğlu’nu ne yazık ki geçtiğimiz hafta kaybettik. Cumhuriyet ailesi olarak acımız büyük. Sevgili İlker Mumcuoğlu’nun bize yayınlamamız üzere hali hazırda yollamış olduğu bulmacaları anısına saygıyla yayınlamaya devam edeceğiz. Başta Cumhuriyet ailemiz olmak üzere tüm yakınlarının ve sevenlerinin başı sağ olsun.
Kitap Dergi, bugün Yunus Nadi Özel Sayısı ile gazeteniz Cumhuriyet’le birlikte…