Adana Tabip Odası ve Aratos Felsefe Okulu işbirliği ile düzenlenen ‘Dioskorides Felsefe Okulu’ derslerinin 3.’sünde ‘Dil Felsefesi’ anlatıldı. Dersi Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalından Prof. Dr. Hatice Sofu verdi.
Dioskorides Felsefe Okulu derslerinin sadece hekimlere yönelik olmadığını, tüm ilgi duyanlara açık olduğunu söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, “Dioskorides Felsefe Okulu derslerinin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. İlk dersimiz Doç. Dr. Serdar Girginer tarafından ‘Tatarlı Höyük Kazıları’ anlatıldı. İkinci dersimiz Doç. Dr. Sedat Gündoğdu tarafından “Konfordan Çevre Suçuna ‘Plastiğin Bir Kirletici OIarak Öyküsü’” idi. Bugünkü yani üçüncü dersimizi “Dil Felsefesi” konusuyla Prof. Dr. Hatice Sofu’dan alacağız. 8 Şubat 2020 Cumartesi günü “Toplumsal Fay Hatlarının Anatomisi”, 14 Mart 2020 Cumartesi günü “Tıp ve Felsefe”, 11 Nisan 2020 Cumartesi günü ise “Tarihsel Belleğin Günümüze Taşınması ‘Yere Özgü Heykeller’” konuları anlatılacaktır. Katılımınız için hepinize teşekkür ederim.” dedi.
UĞUR PİŞMANLIK
Aratos Felsefe Okullarının kurucusu Uğur Pişmanlık, Tarsus’ta başlattıkları Felsefe Okullarını şu an Türkiye’nin 15 farklı yerinde başlattıklarını, yakında Atina’da Aratos Felsefe Akademisini kuracakları müjdesini verdi.
Yunanlı felsefecilerin Türkiyeye geleceğini, Türkiye’den de Atinaya gitmek isteyen hocalarla Zenonun, Aristotelesin, Sokrates’in havasını soluduğu, ders verdiği kentte ders yapacaklarını da söyleyen Pişmanlık, “İçerisinden geçtiğimiz gericileşme sürecinde aydınlanma çabamız çok önemli. Bir çok yerden talep var. Bizim hiçbir ticari amacımız yok. Tamamen dostlarımızın, paydaşlarımızın katkılarıyla sorgulayıcı bir toplum yaratmak istiyoruz. Bu, bir anlamda bir araya gelme, felsefe yapma ve bir dayanışmadır. Kendimizi geliştirirken felsefenin aydınlığını başkalarına taşıma ve felsefenin toplumsallaştırılması amacındayız.” şeklinde konuştu.
Yazının devemını okumak için tıklayın