‘Küçük Şeyler’, ‘büyük şeyler’e karşı: “Her şey sermaye için; küçük balıklar bir araya gelmediği müddetçe büyük balığa yem olur”

Burcu Demirer

Malatya Film Festivali’nden ‘En İyi Film Ödülü’ dahil beş ödülle dönen ve geçen hafta vizyona giren ‘Küçük Şeyler’ filmi, 100 salonda gösterime girdiği ilk haftanın sonunda, vizyondaki varlığını 4 salonda sürdürüyor. Filmin gösterildiği salon sayısındaki değişikliğin ardından filmin yönetmeni Kıvanç Sezer, başrol oyuncularından Alican Yücesoy ve filmin resmî hesabı konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Ardından sosyal medya üzerinden filme destek kampanyası başlatıldı.

‘Küçük Şeyler’in yönetmeni Kıvanç Sezer, yaptığı paylaşımda “Adaletsizlik her yerde… Seans iptalleri, afiş asmamalar, 100 kopyadan 4’e inmeler filan. Çünkü her şey sermaye için, bu tüm bağımsız filmciler için böyle. Örgütsüz toplumlarda birey etkisiz elemandır. Küçük balıklar bir araya gelmediği müddetçe büyük balığa yem olur. Ama biz filmi siz istediğiniz sürece her yere getireceğiz. Çünkü Küçük Şeyler’de anlatılan sizin hikayeniz. Yeter ki siz örgütlenin. Bakın Kars Sinema Topluluğu, Lüleburgaz, Samsun, Hopa… Özel gösterim sezonumuz başlamıştır” dedi. 

Alican Yücesoy da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Kusura bakmayın içi boş, vasıfsız, ‘Yeni Türkiye’nin’ boşluk doldurucuları ama sanatta ilerlemenin gelişmenin en büyük barikatı da sizsiniz” diyerek salon sayısının azalmasını sert bir dille eleştirdi. Yücesoy’un paylaşımının tamamı şöyle: 

“İlk haftanın sonunda 4 salona düşen filmimizle ilgili öfkemi kime yönlendirmeliyim? Afişleri iç eden kapital aşığı sinema salonlarına mı ? Bununda ötesine geçip seansı iptal eden salon sahiplerine mi ? Tüm bunları kontrol etmesi gereken kim olduğunu bilmediğim birine mi ? Yoksa Recep İvedik gibi filmleri boklayıp, iş eleştirmeye gelince ondan fazlası olmadığını kanıtlayan popi Youtube eleştirmenlerine mi ? “Sen önce kendine bak” diyenleri duyuyorum keşke Türkiye Sinemasına diğerleri kadar etkim olsa da sıra bana gelse. Kusura bakmayın içi boş, vasıfsız, ‘Yeni Türkiye’nin’ boşluk doldurucuları ama sanatta ilerlemenin gelişmenin en büyük barikatı da sizsiniz. Her şeyi aştık da bir tek sizleri aşamadık. Henüz.”

Yazının devamını okumak için tıklayın