Ressam Ayla Seymen ‘Adanalı Ressamları’ yazmaya başladı

Sizlere şehrimize yeni gelen bir Ressamı Ayla Seymen hocamızı tanıtmak istiyorum. Ayla Seymen’in resimlerini ve ressamlar üzerine yazdığı yazıları sizlerle ara ara paylaşacağız.

 

 

Adana’nın çok dinamik bir resim hayatı ve çalışkan bir ressamlar topluluğu var. Önemli bir eksikliğimiz ressamlarımızı izleyip onların çalışmalarını ve açılan sergileri analiz ederek yazacak sanat eleştirmenlerine ihtiyacımız var. Bir yıldır Adana’da yaşayan Ressam Ayla Seymen Vagabond  Resim Galerisi’nde ders veriyor.

Aplus dergisinin  kasım sayısında ressam Sibel Ener’in resmi ve çalışmaları üzerine bir yazı yazdı. Bundan sonra  iki aydabir yayınlanan A plus dergisinde resmini inceleyebildiği ressamlar üzerine yazmayı planlıyor. Ayla Seymen’in, Sibel Ener’in resmi ile ilgili  yazıyı adabul da yayınlayarak resim severler ile buluşturacağız.

Özel galerilerimiz Adanalı ressamların eserlerini şehre tanıtmak için çok özverili çalışmalar yapıyorlar. Sanatseverlere düşen bütçemiz elverdiğince bu eserlere sahip çıkmamız.     

Kemal Erdoğan

 

Vagabond  Resim Galerisi Atölye Çalışmaları

 

Ayla Seymen Kimdir ?  

AYLA SEYMAN: 1960’ta İzmit’te doğdu. 1987 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk EF Resim Eğitimi bölümüne girdi. Prof.Dinçer ERİMEZ ve Prof.Ali CANDAŞ’ın öğrencisi oldu. 1991 de Marmara Üniversitesi SBE girdi, yüksek lisansını “Çağdaş Türk Resminde Kadın” konulu tezi ile 1993’de tamamladı. Aynı yıl Kocaeli Üniversitesine girdi, Rektörlük sanat danışmanlığı ve GSB başkanlığı yaptı. Müzelerde  araştırma yapmak ve sergi açmak üzere Üniversite tarafından Paris, Brüksel ve Hollanda’ya gönderildi. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin kurulusunda çalıştı. 1995’te Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine , eşinin tayini nedeniyle 2001’de Marmara Üniversitesine, 2008’de Akdeniz Üniversitesine geçti , Desen, Resim, Temel Sanat Eğitimi derslerini verdi ,Uluslar arası Akdeniz Art  1.Sanat Günleri etkinliğinin koordinatörlüğünü üstlendi ve 2012 yılında emekli oldu. Bugüne kadar 16 kişisel 25 gurup ve karma sergiye katıldı. Resimlerinde kadın figürü önemli bir yer tutmaktadır. Eserleri yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarda yer alan sanatçının “Çağdaş Türk Resmınde Kadın” isimli yayına hazır bir kitabı “Özlem Kuşları” isimli yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır.