1950 ‘li yıllar Ziyapaşa Bulvarı adana Foto altı yazılar Kemal Erdoğan Hasan Arıkoğlu

1950 ‘li Yıllar Ziyapaşa Bulvarı /Kemal Erdoğan

Fotoğrafta sağ tarafta gördüğünüz bahçeli ev Homurlu’ların evi.  Şimdi ise Homurlu Apartmanı ve altında İpekyol mağazası var. Arkasındaki ev de yıkıldı ve yerine  Yüzevler Apartmanı yapıldı. Altında Yüzevler Kebapçısı var.

Fotoğrafın sol alt köşesinde şimdi bir ucu görünen Ali Şadi Bey’in köşkünün bahçesi. Şimdi o yerde Ali Şadi Bey Apartmanı var. Altında Sütiş ve Starbucks var.

İlerde yolun solunda görülen iki katlı bahçeki ev Hasan Akbenli’nin evi. Şimdi Akbenli Apartmanı altında Brandroom mağazası var.

Belki bu güzel fotoğraf karesinde geçmişten bugüne değişmeyen tek şey arka planda görünen Çifte Minare Cami’nin minareleri

Hasan Arikoglu

Bizim ev APT oldu..altinda North Shield bar / restaurant var. Resimde yol beton gorunuyor Toprak yol oldugu zamani biliyorum..sonra asfalt oldu agclar Okaliptus bahcelerin suyunu icerdiler ama guzel ve cabuk buyuyen golge veren agaclardi. kanalizasyon yoktu her evin septik tanki vardi yagmur mevsimi bodrumu su basardi karsimizda bos arsalarda futbol oynardik kisin su basardi kurbaglar kaplumbalar (Adanaca Tosbag ?) kostebekler bahcelerin dusmaniydi Bir evde 4-5 kisi yasardi (Anne Baba + cocuklar..+ 1 otomobil garajli..! Simdi ayni arsada 8-10 kat Apt 25+ daire, her daire 4 desen 100 kisi yasiyor bizim iki katli tek garajli harika bahceli evimizde..Bunlarin hepsi 1950-1980 yillari icinde oldu…Simdi sehrin istedigi dukkanlar bar restaurant coffee shop yuklendi ..otomobiller ne oldu..?