Sevgi Soysal karanlık, içe kapanık, tek sıra yaşamların takdir toplayıp kabul gördüğü bir ülke atmosferinde, 60’ların ve 70’lerin Türkiye’sinde, sosyalist devrim bilinciyle yazdı. Yazdıkları yasaklandı. Suçlandı. Cezaevlerine atıldı ama yılmadı.
En iyi bildiği şeyi yaptı ve kırk yıl gibi kısacık ömre etkisi yıllarca sürecek kitaplar sığdırdı. ‘Yabancı’ dediler, ‘müstehcen’ dediler, vazgeçmedi. Duvar Kitap olarak bu sayımızı Soysal’ın Türkçe edebiyattaki yerine ve kadın mücadelesinin yazı perspektifinde konumlandığı özel noktaya ayırdık. Emek Erez, İpek Şahbenderoğlu, Büşra Şahin, Neslihan Cangöz, Sibel Yükler, Sinem Erenler ve Onur Bütün yazılarıyla katkıda bulundular.
Yazdıkları yasaklandı. Suçlandı. Cezaevlerine atıldı ama yılmadı. En iyi bildiği şeyi yaptı ve kırk yıl gibi kısacık ömre etkisi yıllarca sürecek kitaplar sığdırdı. ‘Yabancı’ dediler, ‘müstehcen’ dediler, vazgeçmedi. Duvar Kitap olarak bu sayımızı Soysal’ın Türkçe edebiyattaki yerine ve kadın mücadelesinin yazı perspektifinde konumlandığı özel noktaya ayırdık. Emek Erez, İpek Şahbenderoğlu, Büşra Şahin, Neslihan Cangöz, Sibel Yükler, Sinem Erenler ve Onur Bütün yazılarıyla katkıda bulundular.