Ömer Faruk Tekbilek’li Bir Adana Öyküsü Haluk Uygur

PİKNİK AİLE ÇAY BAHÇESİN’DEN, JAPON İMPARATORLUK ORKESTRASINA KADAR UZANAN, OMAR FARUK TEKBİLEK’Lİ BİR ADANA ÖYKÜSÜ
O yılar Adana’daki otellerin en lüksü, adı üzerinde “Lüks Otel” saatin hemen yanında bulunuyor. Sadece ismi Lüks değil, dönemine göre çok da lüks. Günümüzde restore edilse, bugün de lüks olabilecek kadar lüks. Piknik Aile Çay Bahçesi’ne gelen sanatçıların rahatlığını sağlayabilecek kadar lüks.
Piknik Aile Çay Bahçesi’nin öykümüzde özel bir yeri var. Saat Kulesi’nden doğuya doğru birkaç yüz metre yürürseniz varabileceğiniz Ulus Parkı’nın içinde bulunuyor Piknik Bahçesi… Hemen yanı başındaki Seyhan nehrinin serinliğini alan bir açık hava gazinosu orası. Ailelerin gittiği, masada oturarak, semaverle çay içip sanatçıların izlendiği bir müzik alanı. Bugün Türkiye müzik dünyasında Adanalı sanatçıların önemli bir yeri varsa, hiç şüpheniz olmasın ki, bunun en önemli nedenlerinden biri bu bahçe.
Nurinisa Toksöz’den, Safiye Ayla’ya; Müzeyyen Senar’dan Müslüm Gürses’e kadar birçok sanatçı burada konserler vermiş. Kimisi ünüyle birlikte buraya gelerek, kimisi ünsüz gelip burada ünlenerek, bazıları ise her şeye burada başlayarak önemli hale gelmiş.
Omar Faruk Tekbilek de burada başlayanlar arasında…
Buradan başlayıp Anadolu ezgilerini dünyanın en önemli müzikhollerine taşıyan müzik elçimiz.
İşte biz Altınoran olarak onun öyküsünü anlatmaya soyunduk. Bu aynı zamanda foto- monografik bir Adana öyküsüdür.
Yakında sizlerle buluşacak bir öykü

Haluk Uygur