Burhan Özer, Boya suyla yüreklenince… – Kudret Sönmez

Suluboya resim sanatı…

Boyanın suya karışıp resimsel bir dille kâğıt üzerinde renk, biçim vermesidir.

Bu teknikte bazen sınır tanımaz boya; suyunu bolca içtiğinde alıp başını gider, sürprizlerle dolu lekelere dönüşür. Bakana, görene, inceleyene, hissedene, sanatı sevene haz tattırır.

Fi tarihi kadar yaşlıdır aslında ama… Son bir iki yüzyıl içinde kendini geliştirip kabul ettirmiştir bu sevimli teknik.

ÇUKUROVALI BİR USTA

Boyasını suyla karıştırıp fırçasıyla resimlerine taşıdı Burhan Özer. Çukurova’da başladığı sanat serüvenine şimdi İstanbul’da devam ediyor. Toroslar’ın ötesinde ustaca yaptığı her çalışmanın rengini biz buradan rahatlıkla görebiliyoruz.

Birçok öğrenci grubuna ders veriyor ressamımız, aynı zamanda resim üretmekten de geri durmuyor.

 ŞİİRSEL VE TRANSPARAN

Suluboyanın transparanlık, şiirsellik ve duyarlılık istediğini deneyimleyen Ressam Burhan Özer, kolay gibi görünmekle birlikte, bu sanatın ancak çalışkan insanların uğraş verebileceği bir alan olduğunu savunuyor… Çünkü eğitimli, bilinçli bir hız istiyor suluboya. Transparan bir şiirselliğe ulaşabilmek için, çalışmanın tek seansta bitirilmesi gerekiyor.

YILLAR ÖNCE BİR PARKTA…

Burhan Özer 1990 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümünde öğrenciyken, ilk kişisel sergisini doğduğu kent olan Adana’da açtı. Abidin Dino Parkı’nda gerçekleşen bu etkinlik aynı zamanda o parkta gerçekleşen ilk sergiydi.

 

İstanbul gibi, içinde kentler barındıran devasa bir şehrin yanı sıra Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerleşim birimindeki etkinliklere katılan Özer, memleketi Adana’da tekrar bir sergi açmanın mutluluğunu yaşamak istiyor… Bu bağlamda çalışmalar yapan Burhan Özer’i gelecekteki bir zaman diliminde Adana’da resimleriyle görmek mümkün.

SANATÇI ÜRETTİKÇE…

Tüketmekten öte üretmeye doğru çarpar sanatçının yüreği… Hayatın akışını, özgün renkleri ve biçimleriyle yorumladıkça nefes aldığını hisseder.

 

Sanatçı üretir… Nefes almak ve öldükten sonra da yaşamak için.