İlksen Utlu , Hayret

Hayreti çok da uzaklarda aramaya gerek yok.

Açık bir dikkatimiz varsa her olağan an hayretimizi uyandıracak bir oyun alanı sunuyor.

Geçenlerde karşıma çıkan bir videoda dinlediğim kişi ‘Bir şeye hayret etmeden geçirdiğiniz günü ömrünüzden düşün!’ diyordu.

Otomatik pilotta yani dikkatimizin açık ve uyanık olmadığı bir halde geçirdiğimiz bir gün maalesef kişisel tarihimizde kayda geçmiyor. O günden bir şey öğrenmemişsek, herhangi bir şeye hayret göstermemişsek bize kalan pek bir şey olmuyor.

Hayret göstermek demişken hayreti çok da uzaklarda aramaya gerek yok. Açık bir zihin ve uyanık bir dikkat için hayatın her olağan anı hayret uyandıracak bir oyun alanı.

Hayatın içine bakmayı tercih ettiğimizde hayret edebileceğimiz şeyleri her yerde yakalayabiliriz. Mesela bir çiçeğin büyüleyici, doğal tasarımında, sonbaharda kızarmış bir yaprakta, bir bebeğin hareketlerinde, güneşin yıldız tozu şeklinde su üzerindeki ışıl ışıl yansımasında, bir hayvanla ilişki kurduğumuzda, gökyüzünde yıldızları, gezegenleri fark ettiğimizde, ayın hallerinde…

Yeter ki; dikkatimizi düşünceler arasında çekiştiren zihnimizi yönetebilelim ve düşüncelerimiz arasında boşluklar yaratabilelim. İşte o zaman hayatın birçok anı bize rengarenk deneyimler sunacak.

Kız Kulesi ile Galata Kulesi’nin aşkı

Son dönemde Kız Kulesi’ni sıklıkla gördüğüm bir hayat üçgeninde bulunuyorum. Restorasyonunun ne kadar başarılı yapıldığını anlayacak mesafede bulunmuyorum. Bulunduğum mesafeden benim dikkatimi renkten renge bürünme hali ve ışık şovu çekiyor.

Kız Kulesi’nin pembeye ya da maviye bürünme halini açıkçası şık bulmuyorum. Bu renkler benim baktığım mesafeden Kız Kulesi’ne oyuncaksı bir hava veriyor. Bu özel, tarihi mimari yapıya sıcak tonlarda, sarıya yakın ışıkla elde edilen bir aydınlatmanın daha çok yakıştığını düşünüyorum.

Kız Kulesi’ni hayret meselesine bağlayacak olursam; geçtiğimiz günlerde Kız Kulesi ve Galata Kulesi üzerine öğrendiğim bir bilgi yüzüme büyük bir gülümseme yayılmasını sağlayarak hayret etmeme sebep oldu.

Kız Kulesi

Karşımızda Kız Kulesi sırtımızda Galata Kulesi olduğu bir ortamda sohbet ettiğim bir arkadaşım akşamları Kız Kulesi’nde gerçekleşen ışık şovunun aslında bir mesaj içerdiği bilgisini paylaştı. Kendisi de bu bilgiye misafir olarak ağırladığı Amerikalı bir arkadaşının Mors alfabesini biliyor olması dolayısıyla ulaşmış.

Kız Kulesi ve Galata Kulesi manzarasına nazır gittikleri bir restoranda arkadaşının kuleler arasında Mors alfabesiyle ‘Seni Seviyorum’ mesajının gidip geliyor olduğunu fark etmesi üzerine arkadaşım da çok şaşırmış. İstanbul’da yaşayan bir kişi olarak bu bilgiye nasıl olup da daha önce ulaşamadığına hayıflanmış.

https://t24.com.tr/yazarlar/ilksen-utlu/hayret,46559

Follower kaufen YouTube Likes kaufen Insta Follower kaufen YouTube Abonnenten kaufen TikTok Follower kaufen Instagram Likes kaufen TikTok Likes kaufen Deutsche Follower YT Likes kaufen Instagram Views kaufen TikTok Live Zuschauer kaufen Likes kaufen auf Instagram Deutsche Follower kaufen TikTok Views kaufen Buzzfan