“Atatürk’ü Anma Konseri”
“ÇUKUROVA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI & ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ORTAK ANMA PROGRAMI”
Tarih : 10.11.2018
Yer : Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi
Saat : 10:30
Şef : Eray İNAL
Solist : Nilgün KIZILCI “vokal”
Anlatım ve Oyun : Levent AYDIN “anlatıcı”
Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Tiyatro Bölümü Öğrencileri
Program : İçimizden biri “ATATÜRK”
*10 KASIM KONSERİ ÜCRETSİZ OLUP TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR.
ERAY İNAL “şef – besteci – fagot sanatçısı” (Doğum: 1983, Ankara – …)
1983 yılında Ankara’da doğdu. 1995 yılında “Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Fagot Bölümü” nü kazandı ve eğitimine Orhan Nuri Göktürk ve Günnur Kurt ile başladı. Eray İnal bu alandaki eğitimine 8. sınıftan itibaren Tahsin Arslan ile devam etti ve Arslan’ın sınıfından mezun oldu. Eğitimi sürecinde üstün başarılarından dolayı 1999 ve 2001 yıllarında iki kez sınıf atladı.
2000 yılında “Yamaha”nın yapmış olduğu “Tahta Üflemeli Çalgılar Yarışması”nda ikinci oldu. 2001 yılında Prof. Hans Jörg Thome’nin “ustalık kursu” na katılarak başarılı bir dinleti verdi. Selim Aykal, Dug Jensen, Ali İrfan ve Tolga Alpay ile “çalışmalıklar” yaptı. Ankara içinde ve dışında birçok kez solo dinletiler ve resitaller verdi. Aykut Doğansoy ve Vagıf Süleymanov ile oda müziği çalışmaları yaptı. “Hacettepe Konservatuvarı Beşlisi” ve “Sekizlisi” nin bir üyesi olarak yurt içinde birçok dinletilere katıldı. “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası”, “Ankara Devlet Opera ve Balesi”, “Bursa Senfoni Orkestrası” ve “Antalya Senfoni Orkestrası” ile “Borusan Filarmoni Orkestrası” nda birçok eserde görev aldı. Fagot ve oda müziği üzerine besteleri ve düzenlemeleri bulunan İnal 2003 yılında okul ikincisi olarak mezun oldu. Ayrıca “Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Tanıtma Vakfı (TÜTAV) Ekibi” nin müzik yönetmenliğini yapmış ve aralarında ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Slovakya, Ukrayna, Endonezya, Tayland, Singapur, Çin, Katar ve Lübnan’ın da bulunduğu dünyanın birçok yerinde dinleti, organizasyon, fuar, Türk şenlikleri ve gecelerinde ülkemizi temsilen görevler üstlenmiştir.
Eray İnal 2005 yılında “Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi” nde yüksek lisans programına kabul edilmiş ve burada Ateş Kırkan ile fagot, Stilyana Strateva, Vladimir Ziverev ve Ayşe Sezer ile oda müziği çalışmaları yapmış, ayrıca “Bilkent Senfoni Orkestrası” nda sayısız eserde görev almıştır.
Fagot dağarının en zor yaratılarından biri olan André Jolivet’nin “konçertosu” ve Jean Françaix’nin “divertissement”ını içeren bir mezuniyet dinletisi vererek 2007 yılının Haziran ayında yüksek lisans programından “Yüksek Şeref Derecesi” ile mezun olmuştur. Aynı yılın Kasım ayında “Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası” nın açmış olduğu sınavı kazanan sanatçı, bu kurumda fagot sanatçısı olarak göreve başlamıştır. 2010 yılında ise bu orkestranın yönetim kuruluna seçilerek idari alanda da görev almıştır. 2011 yılı Ocak ayında “Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Fagot Bölümü” nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan İnal, 2011 yılı Temmuz ayında “Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Çoksesli Çocuk Korosu” nun müdürü olarak atanmıştır.
Türklerin Anadolu’ya göçünü, savaş, zafer, kutlama, aşk ve düğün temalarını ele alan Anadolu Rapsodisi adlı eseri 2013 yılında “Sevda-Cenap And Müzik Vakfı”nın I. Ulusal Beste Yarışması’nda ikincilik ödülüne değer bulundu.
2016’da 15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında “Mersin Yumuktepe İçin Müzik Arıyor” sloganıyla düzenlenen beste yarışmasında ise Hadrianapolis adlı eseri ile birincilik ödülü aldı.
Mersin Devlet Türk Müziği Topluluğu kanun sanatçısı Ahmet Baran‘a ithaf ettiği “Mesnevi“ adlı kanun konçertosunun dünya prömiyeri 10 Nisan 2015’te Adana’da yapılmıştır.
Eser, Hasan Ferit Alnar’ ın 1951’de bestelediği Kanun Konçertosu’ndan sonra yazılan ikinci Türk Kanun Konçertosudur.
Eray İnal halen “Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası” nda fagot sanatçısı, yönetim kurulu üyesi, “Çoksesli Çocuk Korosu” müdürü ve “Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı” öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Nilgün Kızılcı “vokal” “THM sanatçısı” (Doğum: 1975 İzmir – …)
Aslen Sivas’lı olan Nilgün Kızılcı, Cumhuriyet Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünde okurken Sivas’ta bir televizyon kanalının düzenlediği ses yarışmasında birinci oldu. Cumhuriyet Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan sınava yetişmiş sanatçı olarak girerek kazandı, Devlet Türk Halk Müziği Korosu ses sanatçısı olarak profesyonel müzik hayatına atıldı. 2002 yılından beri yurt içi ve yurt dışı konserlerinde görevlerde bulundu. TRT Müzik ekranlarında yer alan Fısıltılar isimli programın 3 sezon boyunca sunuculuğunu yapan Nilgün Kızılcı halen Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosunda görev yapmaktadır.