Bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG) kapsamında Adanalı ünlü fotoğraf sanatçısı Dr. Haluk Uygur’a geleneksel Çukurova Ödülü sunuldu.
‘Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele” sloganı ve “Barış” temasıyla sivil bir sanat inisiyatifinin gelenekselleştirdiği etkinliğin bu yılki teması “Sınır” olarak belirlendi. Asya, Avrupa ve Avustralya kıtalarındaki 4 ülkede, 11 kentte eşzamanlı gerçekleştirilen UÇSG’nin geniş katılımlı açılış töreni, Adana’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı. UÇSG için hazırlanan görsel sunumun yapıldığı ve özel bir bestenin dinletildiği törene, çok sayıda sanatsever büyük ilgi gösterdi.
‘ÇOK MUTLUYUM’
250 yazar, çizer, düşünür ve bilim insanının katılımıyla düzenlenen UÇSG kapsamında Çukurova Ödülü’nü Seyhan Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar ve Çukurova Sanat Girişimi (ÇSG) kurucusu Çetin Yiğenoğlu’nun elinden alan Dr. Haluk Uygur, “Aslında başaramadıklarımız başardıklarımızdan daha fazla. Bugüne dek çok ödül aldım ama onlar eserlerim için verildi. Bu ödül benim için çok önemli çünkü bana verildi, çok mutluyum” dedi.
ÇUKUROVALILARA…
ÇUKUROVA SANAT GİRİŞİMİNE…
ALTINORAN’A SAYGIYLA…
Dün 3 kıtada 4 ülkede, 11 şehirde aynı anda yaşama geçen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında verilen Çukurova Ödülü’nü alma onurunu yaşadım.
Daha önce Nihat Ziyalan, Yaşar Kemal, Ayla Kutlu, Mehmet Aksoy, İpek Ongun, Erman Artun, Ülkü Tamer gibi sanat ve bilim insanlarına verilen ödülün bana verilme gerekçesini seçici kurul şöyle açıkladı;
“Sanat yaşamındaki ilk uğraşısı fotoğraf sanatına geniş bir çerçeveden bakarak farklı ekollerin özgürce uygulanabileceğini savunması; bu yaklaşımla yüzlerce öğrenci yetiştirmesi; yeni bir dil, bir anlatı olanağı yaratmak için ‘sanatlararasılık’diye tanımlanabilecek çizgisi; bu çalışmaları yürütürken verdiği çok yönlü ürünleri; uzun soluklu sanatsal poetikasının yaslandığı Çukurova’nın (Üçüncü Delta) doğal, kültürel, kalıtlarını koruma duyarlılığı; söz konusu edimleriyle yaşama gerekçelerini artırmayı ereksediği Adana’nın daha yaşanılır bir kent olması için yaptığı çalışmalar dolayısıyla…”
Ben bu gerekçeden onur duymakla birlikte, bu gerekçenin oluşmasının bir çok kişi ve kurumla birlikte, paylaşarak hizmet şiarıyla sağlandığını da bilincindeyim.
Bu yüzden tüm Çukurovalılara, Çukurova Sanat Girişimi’ne, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu’na, benimle birlikte yürüyen tüm dostlarıma şükranlarımı sunarım.
Artık önümüzde yeni hedefler var… Ve eskiden verilmiş sözler…
Berlin’in Ayısı Adana’ya gelecek…
Fotoğrafta Guinness Rekorlarını kıracağız..
Hadi hep beraber yürüyelim…
“YENİ BİR YOL”DA…