Burhan Kum’la ‘1972-Meşaleyi Yakanların Öyküsü’ çizgi romanını konuştuk. Kum, “Umudum, gençleri ülkeyi topyekûn bir kurtuluşa götürecek sorumluluğu üstlenmeye sevk edebilmek” dedi.
Okan Çil DUVAR – Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamları üzerinden 50 yıl geçti. 1972’den günümüze uzanan bu acı, zaman zaman büyük bir hüzün yaratırken, zaman zaman da devrim ve sosyalizm inancının bir meşalesine dönüşerek yeni nesillerin mücadelesine ışık tutuyor. Burhan Kum, işte bu serüveni ‘1972 – Meşaleyi Yakanların Öyküsü’ adlı bir çizgi romanla anlattı.
1962 doğumlu olan Kum, yurt dışında resim okuduktan sonra pek çok yerde kişisel sergiler açtı, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde resim dersleri verdi. Şimdilerdeyse atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam ediyor. 2019’da yayınladığı ilk çizgi romanı ‘Gentile Bellini’nin Resimli Konstantiniyye Günlüğü’nden sonra, geçtiğimiz günlerde raflara giren Ayrıntı Yayınları etiketine sahip olan ‘1972 – Meşaleyi Yakanların Öyküsü’nün geçmiş ile bugünü buluşturma yolunda atılan değerli bir adım olduğu kuşkusuz.