Günlük yaşamda yediden yetmişe herkesin hayatında bir giyim nesnesi olan, halk arasında kot pantolon olarak bilinen ve dünyada adını “Blue Jeans” olarak tarihe yazan pantolonlar, karşımıza sanat nesnesi olarak çıkıyor. Gündoğdu Sanat Galerisinde yerini almış olan eserlerin yaratıcısı Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nde görev yapan Öğr. Gör. Hande Bilvar, akademik yaşamından önce özel sektördeki iş deneyimlerinde tanıştığı denim kumaşı ile bağını koparmadığını ve endüstri ürünü olan kot pantolonlarını malzeme olarak ele alıp, sanat nesnesine dönüştürme fikirlerini geliştirerek, doktora tezi sırasında çeşitli deneysel çalışmalar ile hayata geçirmeye başladığını ifade etmektedir.
2013 yılından beri yurt içi ve yurt dışında çeşitli karma sergilere katılmış olan Hande Bilvar; “Başka Biçim” isimli ilk kişisel sergisinde kullanılmış, eskimiş ve atılmak üzere birçoğu ikinci el olan denim pantolonları çevresinden toplayarak biriktirmiş ve her birinin yaşanmışlığını içinde sakladığına inandığı duygular ile sanat eserine dönüştürmüştür. Yeniden, ikinci bir yaşamda sanat nesnesi olarak var olan bu çalışmaların özünde “ Varoluş” ele alınıştır. Kimi eserde insanoğlunun var oluşunu temsilen bir cenin figürüne dönüşen pantolonlar, kimi eserde dünyanın varoluş teorisini “Büyük Patlama” nın yarattığı imgelerin somuta dönüşen halini temsil etmektedir. Bu çalışmalar aynı zamanda sürdürülebilirliğin ileri dönüşüm aşamasına örnek olabilecek şekilde ‘Sürdürülebilir Sanat’ kavramına da örnek olmaktadır.
Adana’nın ev sahipliğini yaptığı birçok sanat sergisinin arasından, dikkatleri üzerine çeken ilginç sergi, 9 Mayıs 2022 tarihine kadar Gündoğdu Sanat Galerisinde sanatla ilgilenen ve özellikle sürdürülebilir sanat konusuna ilgisi olan tüm izleyicilere açık olacaktır.