Sanat piyasası ve sessizliğe eko-nasihatler / Evrim Altuğ

Norveçli kâşif, koleksiyoner, yazar Erling Kagge’nin sanat piyasasına dönük yorum ve tavsiyeleri ile, birikimini belgelediği son ilginç kitabı, aynı yazarın daha önceki ve ‘gürültü çağında sessizlik’ üzerine yoğunlaştığı bir diğer çalışma ile art arda raflarda. Eserler, varyant üstüne varyantla baş ettiğimiz, günümüz sosyo ekonomik ve politik koşulları altında ‘biriktirme’ ve hayatı anlayıp, sindirme üzerine naif önermelerden bir demet gibi okunuyor.

Norveçli kâşif, koleksiyoner, yazar Erling Kagge’nin sanat piyasasına dönük yorum ve tavsiyeleri ile, birikimini belgelediği son ilginç kitabı, aynı yazarın daha önceki ve ‘gürültü çağında sessizlik’ üzerine yoğunlaştığı bir diğer çalışma ile art arda raflarda. Eserler, Bir insan kâşif, hukukçu, yayıncı ve dağcı olduğunda, geride ne tür fikirler bırakır? İşte Norveçli Erling Kagge, Abdullah Yılmaz Türkçesi ve Alfa Kitap etiketiyle yayımlanan 2015 tarihli ilginç kitabının girizgâhında, Kuzey ve Güney kutbunu tek başına yürüyerek, Himalayalar’daki Everest zirvesine tırmanmış dünyadaki ilk ve tek insan olarak tanıtılıyor.

‘Az Parayla Büyük Sanat Eserleri Alma Rehberi’ gibi, günümüz maddi manevi koşullarına adeta ‘cuk oturan’ adıyla yayımlanan bu kitabı, ben daha önce duymamıştım. Tıpkı, kendisine ait ve Nezihat Bakar-Langeland Türkçesiyle 2018’de basılan ‘Gürültü Çağında Sessizlik’ isimli ikinci araştırma kitabında olduğu gibi…

Erling Kagge’

https://www.idefix.com/Kitap/Gurultu-Caginda-Sessizlik/Arastirma-Tarih/Sosyoloji/urunno=0001868235001?gclid=CjwKCAiA_omPBhBBEiwAcg7smQ7iupEtAKMjbWBEhmzITQjp1ySiG0SvjuO6TdhVX1m7BSlhCyvrgRoCcvsQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds