Tao Ulusoy Sergisi Kunart Galeri de devam ediyor

Sergiden çekilen video linkte

https://www.instagram.com/p/DSm6fopDAHt/

Sergiden kareler linkte

https://www.instagram.com/p/DSfHZjvDJCq/?img_index=1

“Çekelim Bu Dünyadan Perdeleri”, bireysel hafıza ile kolektif deneyimler arasındaki ilişkileri ele alan bir sergi olarak karşımıza çıkıyor. Sergideki işler, sanatçının kişisel alanından yola çıkarken zaman zaman dünyanın farklı yerlerindeki kırılganlıklara değinen çağrışımlara da yer veriyor.

Üretimlerinde haz nesnesi olarak kullandığı karpuz diliminin kırmızısı, yaz mevsiminin hafifliğinin ötesine geçerek yanıbaşımızda dökülen kanı, yası, vicdanı, kaybolan kentleri ve suskuluğu hatırlatıyor.

Serginin yapısı, resimler, hazır nesneler, kolajlar ve enstalasyonların bir araya gelmesiyle oluşan çok katmanlı bir düzen kuruyor.

Sanatçı, babasına atfettiği “Evim Neresi” adlı işte belleğe yönelik kişisel bir arayışa odaklanıyor.

“Tanrım Bana Bir Salıncak” ise Gazze’de yaşamını yitiren çocuklara dair, Edip Cansever’in dizelerinden ilhamla oluşturulmuş bir hatırlama alanı olarak düşünülebilir. Sergi, izleyiciyi durup düşünmeye davet eden sessiz alanlar sunuyor.

“Çekelim Bu Dünyadan Perdeleri”, 13 Aralık – 10 Ocak tarihleri arasında Pazartesi’den Cumartesi’ye saat:12.00-18.00 arasında KUN Art Space’ de ücretsiz görülebilir.