Konser Tarihi : 20 Aralık 2024 Cuma
Konser Saati : 20:00
Konser Salonu : Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu
YENİ YIL KONSERİ
KONSER PROGRAMI
YILBAŞI ÖZEL PROGRAMI
Şef : ERAY İNAL
Solistler : JÜLİDE ÖZÇELİK “Vokal”
KAAN MUZAFFER BIYIKOĞLU “Piyano”
MEHMET CEM TUNCER “Gitar”
OZAN MUSLUOĞLU “ Kontrbas”
SERKAN ALAGÖK “Davul”
KONSER REPERTUVARI
1. A FIFTH OF BEETHOVEN – W. MURPHY
2. ZAMAN
3. SEN BENİM ŞARKILARIMSIN
4. NEREDESİN SEN
5. MAZİ KALBİMDE BİR YARADIR
6. BLACK ORPHEUS
7. BUGÜN NEDEB GELMEDİN
8. SOLTANE GHALBA
9. SONBAHAR RÜZGARLARI
10. HER ŞEY SENİNLE GÜZEL
11. ŞU YALTADAN TAŞ YÜKLEDİM
12. SWING MEDLEY
13. J. STRAUSS – TRICH TRASCH POLKA
14. HİSTORYA DE UN AMOR
15. YALAN DÜNYA
16. VENÜS
ERAY İNAL
Doğum tarihi ve yeri : 1983, Ankara
1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Fagot Bölümünü kazandı. Üstün başarılarından dolayı 1999 ve 2001 yıllarında 2 kez sınıf atladı, 2003 yılında mezun oldu.
2002-2007 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tanıtma Vakfı ile ABD, Çin Halk Cumhuriyeti, Singapur ve Katar’a kadar uzanan 25’e yakın ülkede ülkemizi temsilen görev aldı.
2005 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Yüksek Lisansını kazanarak 2007 yılında Yüksek Şeref derecesiyle mezun oldu. Aynı yılın Kasım ayında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın (ÇDSO) açmış olduğu sınavı kazanarak “Fagot” sanatçısı olarak göreve başladı.
2011-2018 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Öğretim görevlisi olarak çalıştı.
2013 Şubat ayında Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın düzenlemiş olduğu 1.nin seçilmediği Ulusal Beste yarışmasında “Anadolu Rapsodisi” adlı yapıtıyla 3. oldu.
2015 yılında 1951’den bu yana yazılmış 2. Kanun konçertosu olan “Mesnevi Kanun Konçertosu”nu besteledi.
2016 Mayıs ayında 15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 6. Beste yarışmasında “Hadrianapolis” adlı eseriyle 1. oldu.
Birçok ünlü sanatçının senfonik projelerini hazırladı. Tiyatro ve belgesel müzikleri besteledi. “Senfoni ile Türküler” ve “Senfoni ile Müziğimiz” adıyla, mirasımız olan türkülerin ve Türk müziği eserlerinin çok seslendirilerek dünyaya duyurulması için projeler hazırladı.
2019 Eylül ayında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Yüksek Lisans sınavını kazandı. Prof. Rengim Gökmen ile Orkestra Şefliği çalışmalarına başladı, 2023 Haziran ayında mezun oldu.
2023 Ekim ayında ÇDSO Orkestra Şef yardımcısı kadrosuna atanan Eray İnal, beste ve orkestra şefliği çalışmalarına devam etmektedir.
JÜLİDE ÖZÇELİK
Doğum tarihi ve yeri : 1975, İstanbul
Türk caz sanatçısı.
Liseden sonra müzik eğitimine Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin hafif batı müziği bölümünü kazanarak başladı. Mezun olduğu sene İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin müzik bölümüne tam burslu olarak girdi. Burada vokal performans bölümünde Nükhet Ruacan ile vokal teknikleri üzerine çalıştı. Selen Gülün, Randy Esen, İmer Demirer, Donovan Mixon, Ayşe Özbekligil, Raci Pişmişoğlu, Ricky Ford, Can Kozlu gibi eğitmenlerden ensamble, armoni, solfej dersleri alarak mezun oldu. Türkçe sözlü caz yapma fikriyle birtakım projeler oluşturdu ve performanslar gerçekleştirdi. Bu arada Klasik Türk müziği koro çalışmalarına katıldı ve konserlerde solist olarak bulundu. TRT Hafif Batı Müziği ve Caz Orkestrası ile canlı kayıtlar aldı.
Akıcı ve duru bir sesi olan Özçelik, albüm yapma fikrini Cem Tuncer’le paylaşarak, albümünün ön hazırlıklarına başladı. Cem Tuncer, Erbil Doğan, Kağan Yıldız, Ediz Hafızoğlu ve Genco Arı ile 2008 Ocak ayında İlk albümü olan Jazz İstanbul Volume 1′i çıkardı. Birçok değişik etkinlikte yer aldı. Aynı zamanda İstanbul 12 Orkestrası’nda da solist olarak yer almaktadır.
KAAN MUZAFFER BIYIKOĞLU
Kaan Bıyıkoğlu hem mühendis olup hem de müziğe profesyonel olarak yönelen jazz müzisyenlerinden.
Lise yıllarından itibaren jazz müziğine ilgi duyan piyanist, ODTÜ’deki öğrenimi sırasında Tuna Ötenel, Yıldız İbrahimova, Yahya Dai ve Kürşat And gibi isimlerle sahne aldı. Sonrasında Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Mehmet Okonşar’ın öğrencisi olarak klasik piyano alanında yüksek lisans yaptı.
2006 yılında Hollanda’daki Rotterdam Konservatuarına giren piyanist burada Kris Goessens ve Rob van Bavel ile jazz piyano ve armoni, Ilja Reijngoud ile kompozisyon ve orkestrasyon çalıştı. Aynı zamanda bir jazz eğitmeni olan müzisyen çeşitli grup oluşumlarıyla ülkemizde ve yurtdışında konserler veriyor, albümler kaydediyor.
MEHMET CEM TUNCER
Doğum tarihi ve yeri : 27 Temmuz 1978, Almanya
Londra merkezli bir besteci, bas gitarist, aranjör, ses tasarımcısı ve kayıt mühendisidir.
2009 yılında Buddha’s Groove adlı solo albümünü çıkardı. Kısa film ve belgeseller için birçok özgün şarkı besteledi.
Halen reklam ve tanıtım filmi müzikleri yapmaktadır. “Şehrin Sesi” adlı belgeselde ses tasarımcısı ve sanat yönetmeni olarak çalıştı. Daha sonra “Alevilik: Anadolu’nun Gizli Yolu” belgeselinin ses tasarımcısı ve bestecisi oldu.
Cem aynı zamanda “The Origins” grubunun ve Londra’da gerçekleşen “The Anatolian Colective” projesinin de öncülerinden.
2009 yılında Türkiye’deki üniversitelerde drum and bass atölyeleri kurdu.
Kısa filmler ve belgeseller için birçok orijinal şarkı besteledi. Ayrıca reklam ve tanıtım filmleri için müzik ve performanslar ve filmler için ses tasarımı yapıyor.
OZAN MUSLUOĞLU
Doğum tarihi ve yeri : 11 Haziran 1977, Almanya
Caz sanatçısı, Basçı, Besteci.
Musluoğlu 16 yaşında bas gitar çalmaya başladı.
2000 yılında Bilgi Üniversitesi Müzik bölümünü tam burslu olarak kazandı ve 2001 yılında ilk kontrbas eğitimine Volkan Hürsever, James Lewis ve Kürşat And nezaretinde devam etti.
Kerem Görsev, Vanessa Rubin, Danny Grisset, Dena Derose, Allan Harris, Tuna Ötenel, Imer Demirer, Donovan Mixon ve Neşet Ruacan ile çeşitli performanslarda aynı sahneyi paylaştı.
Marc Johnson, David Friesen, Dominique Lemerle ve Robert Balzar gibi çok ünlü basçılarla workshoplar yaptı.
Yurt içi ve yurt dışında katıldığı jam sessionlarda Marcus Miller, Roy Hargroove, Willy Jones, Eric Reed, Erik Smith, Katy Roberts, Leslie Harrison, Saskia Laroo and Bernard Maury gibi önemli müzisyenlerle beraber çalma fırsatı yakaladı.
2009’dan bu yana çalışmalarına Neşet Ruacan’ ın şefliğini yaptığı TRT caz orkestrasının kontrbas sanatçısı olarak devam ediyor. Aynı zamanda her pazartesi aksamı saat 23:00’de TRT Radyo 3’te yayınlanan “Caz Saati” isimli programı da hazırlayıp sunmaktadır.
SERKAN ALAGÖK
Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalında Fagot lisans eğitimi aldı; oda müziği, solfej, armoni çalıştı.
2016 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. ODTÜ Senfoni Orkestrasında görev aldı. Dünyaca ünlü virtüöz ve eğitimcilerle masterclass çalışmaları yaptı.
2011’de HÜ ADK bünyesinde yapılan “yılın genç solisti” sınavını kazanarak Hacettepe Senfoni Orkestrası ile W. A. Mozart Fagot Konçertosunu solist olarak seslendirdi.
Hacettepe Fagot Dörtlüsü ile konserler verdi, radyo ve TV programlarına konuk oldu. Kariyeri süresince birçok orkestranın konser, turne ve kayıtlarında yer aldı.
2005 yılında davul da çalmaya başlayan Serkan Alagök, o tarihten itibaren yurt içinde ve dışında pek çok konserde, festivalde, televizyon programında çaldı.
HÜ Devlet Konservatuvarı Caz Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı.
Sanatçı 2017 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasının açtığı sınavı kazanarak orkestranın bir üyesi oldu.
Taşar ERKOL