ÇDSO 1 Mart Konser Yorumu Taşar Erol

Konser Tarihi           : 1 MART 2024 – Cuma

Konser Saati             : 20:00

Konser Salonu          : ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONSER SALONU

 

KONSER PROGRAMI

  1. J. SIBELIUS Keman Konçertosu
  2. L. BEETHOVEN Senfoni No: 8

 

ŞEF                : CAN OKAN

SOLİST         : ROMAN KIM        “keman”

Bu akşam Adana dinleyicisi unutulmaz konserlerden birini daha yaşadı.

Konserin 1. Bölümünde şef Can Okan yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Keman Sanatçısı Roman Kım’ ın seslendirdiği Finli besteci Jean Sibelius’un Op.47 Re Minör Keman Konçertosuna eşlik etti. Solist Keman Sanatçısı Roman Kım’ ın gösterdiği başarım oldukça görkemliydi …

Duygulu olduğu kadar virtüözlük gerektiren ve keman edebiyatının en güç eserlerinden biri olan konçerto, her yönüyle görkemli olarak sunularak, ayakta alkışlandı.

Dinleyici alkışlarının, solist sanatçıyı üstelemesine karşılık olarak, solist 2 kez bis yaparak, yanıt verdi.

Konserin 2. Bölümünde şef Can Okan yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası bu kez Alman besteci Ludwig van Beethoven tarafından “Benim Küçük Senfonim” adını taktığı Op.93 Fa majör 8 no’lu Senfonisini seslendirdi.

Yapıt görkemli olarak seslendirildi. Dinleyiciler tarafından yine ayakta alkışlandı.

Adanalı sanatseverler için gerçekten unutulmayacak, konserlerden biriydi …

Konser bitiminde Şef, Solist ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçılarının dinleyicilerle esenleşmesinde, dinleyiciler de ayakta uzun alkışlarla beğenilerini sundular.

Bu güzel konserin hazırlanmasında emeği geçen Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın tüm çalışanlarına, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Yönetim Kuruluna, Çukurova Devlet Senfonisi Orkestra Müdürüne, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçılarına, Orkestra Şefi Can Okan’a, Keman Sanatçısı solist Roman Kım ’a, ayrı ayrı olmak üzere duyduğum mutluluğumu sunarım.

Daha nice güzel konserler dinlemek üzere

Sanatla kalınız !!!

Taşar Erkol