Türkiye, kendine uygun, gerçekçi sanat fuarına nihayet kavuştu. Ekonominin çökmeye yüz tuttuğu şu dönemlerde dolar 5.90’lara, avro ise 6.70’lere ulaştı. Ancak buna rağmen koleksiyonerlik, popülerliğinin doruk noktasında salınmaya, sanatseverlik ise Instagram’la işbirliği yaparcasına yayılmaya devam ediyor.
Kısacası, kimse büyük paralar harcayarak koleksiyoner olmak istemiyor. Contemporary Istanbul (CI) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rabia Bakıcı Güreli önderliğinde, 25 – 28 Nisan’da sanatseverlerle buluşan, 500 ila 20 bin lira aralığındaki fiyatlara eserlerin sergilenip satışa sunulduğu Step, bu ihtiyacı karşılayan deyim yerindeyse cuk oturan bir etkinlik oldu.
Güreli, Tomtom Designhood işbirliğiyle açılan Step Istanbul’u şu sözlerle ifade ediyor: “Çağdaş İstanbul, Contemporary Istanbul markasının yaratıcısı olarak 17 yıldır aralıksız sanat faaliyetlerini sürdürüyor. Contemporary Istanbul ziyaretçileri arasında yaptığımız araştırmalar ve istatistiklere baktığımızda izleyicilerinin yüzde 64’ünün 35 yaş altı, sanat iştahı olan, öğrenmek ve sanatla daha yakından ilgilenmek isteyen gençler olduğunu gördük ve yola koyulduk. Öğrenmeye açık, meraklı gençlerin çoğunlukta olması bu projeyi hayata geçirmemizdeki en büyük etken oldu. Genç kitleleri daha yoğun olarak çekmek, heyecanlandırmak amacı ile Step Istanbul’u hayata geçirdik. Bizleri yeni, dinamik ve benzersiz bir deneyim bekliyor. Bu herkesi heyecanlandırıyor.”
Step’i, ön izleme gününde gezdim. Galericilerin yüzü ‘korktukları başlarına gelmediği için’ gülüyordu. Step, metrekaresi ABD doları üzerinden satış yapılan bir fuar değil, galerilerin CI’a oranla çok uygun ve TL bazında kira ödedikleri bir fuar oldu.
Yazının devamını okumak için tıklayın