Çetin Yiğenoğlu’dan ‘İncirlik Romanı’

GAZETECİ yazar Çetin Yiğenoğlu’nun ‘Çukurova Üçlemesi’ diye bilinen ‘Küçük Amerika’ dizisinin son kitabı ‘İncirlik Romanı’ yayınlandı.

Üç kitaplık serinin ‘Başkan’ adlı ilk kitabında, Adana yerel yönetimleri masaya yatırılmış, Türkiye’deki yerel yönetim yapısı eleştirel bir bakışla anlatılmıştı. Eserde sosyoekonomik, siyasal, kültürel yapısıyla Adana’nın son 75 yıllık geçmişine de göz atılıyordu.

Dizinin inceleme türündeki ikinci kitabı ‘Kumpas’ta Adana’nın dışında, bütünüyle Doğu Akdeniz bölgesi incelenmiş, Türkiye’nin yeni yönetsel yapısı ele alınmış, 2’nci Dünya Savaşı’ndan bu yana küresel aktörlerce kurgulanan diplomatik ‘kumpas’larla Türkiye’nin nasıl ‘tam bağımlı hale getirildiği’ ele alınmıştı.

Bir ‘inceleme, fantastik anlatı’ olan ‘Küçük Amerika – 3 İncirlik Romanı’nda ise önceki iki kitapta incelenen zaman periyodunda Süper Güç’ün Adana’ya nasıl geldiği, yerleştiği ‘tapusal / tabusal’ kimlik sahibi olduğu, İncirlik’in başta Adana olmak üzere Türkiye ve Ortadoğu’ya etkileri irdeleniyor.

Karahan Yayınları’ndan çıkan İncirlik Romanı 370 sayfadan oluşuyor.

www.hurriyet.com.tr