
GÜZEL BİR HAFTA SONU HATIRATI: ESKİZ DEFTERİ NO: 1 / MEHMET SAYGIN
Mehmet Saygın ile ne zaman, nasıl tanıştım net hatırlamıyorum (ya da hayal meyal hatırlıyorum mu desem acaba?).
Ancak, çok uzun süre bir çizgi filmci olarak tanıdığımı çok net hatırlıyorum. Hatta birkaç tane çizgi film çalışması da yaptık birlikte.
Sonra, dijital oyun işi ile uğraştığını öğrendim. Ciddi ciddi, küresel ölçekte işler yapıyormuş meğer.
Neden “… öğrendim – …meğer” gibi ifadeler kullandığımı da söyleyeyim hemen.
Mehmet’le kebapçıya, biracıya, kafeye falan gidip (bir kısmı gıybet içerikli) neşeli sohbetler yapardık uzun uzun… Mehmet, o sohbetlerimizde işlerinden hiç söz etmezdi. O söz etmediği için de ben onu kendi hâlinde şirin animasyon karakterleri çizen, animasyonlar hazırlayan bir genç olarak bilirdim.
Meğerse hiç de benim bildiğim gibi değilmiş!
Sonra, Çukurova Belediyesi ile birlikte yaptığımız Karikatür Festivali’nin gençlik enerjisi oldu; beni, Sefa’yı, Serdar’ı, Raşit Abi’yi motive etti ve Adana’ya çok güzel bir festival kazandırdık. (Çukurova Karikatür Festivali, keşke devam edebilseydi.)
Geçen yıl (önceki yıl mıydı yoksa?..) Mehmet’in çok farklı çizimleri ile tanıştım. Animasyonlardaki o şirin çizgilerden çok farklı çizimlerdi.
“Ben şok!” vaziyetlerindeydim…
İstanbul’da olduğum için, sadece sosyal medyada yaptığı paylaşımlardan takip edebiliyordum.
Sonra yine Mehmet’in Adana’da başlattığı ve birkaçına benim de katıldığım “Çizelim Güzelleşelim” buluşmalarında, o çizimleri nasıl yaptığını izleme fırsatı buldum.
Hayranlıkla izledim. İzlemeye de devam ediyorum.
Mehmet bu hafta sonu İstanbul’a geldi. Buluşup “İzel Rozental – Kamil Masaracı” söyleşisine gittik birlikte.
Oradan çıkıp, Terminal Kadıköy’deki “Upcycle Istanbul Art & Design Festival” etkinliğine gittik. Arkadaşımız Hüseyin Işık’ın da bir eserinin yer aldığı sergiyi gezdik.
Sergi çıkışında arkadaşlarla Kadıköy gecelerine aktık ve dağarcığımıza yeni güzel hatıralar ekledik.
Geceyi bitirirken Mehmet bu kitabı uzattı bana.
Sosyal medyada paylaştığı o harika çizimleri küçük bir kitap olarak hazırlamış ve benim için de imzalamış. ![]()
Hem de geçen yıl!![]()
Kitabı geçen yıl hazırlayıp, adıma imzalamış ama coğrafya muhalefeti nedeniyle bir türlü verememiş bana.
Kısmet bu Cumartesi’yeymiş demek.
Teşekkürler Mehmet.![]()
Eline, yüreğine sağlık.![]()
Sağ olasın.
