Bu haftaki yazının yolculuğu geçen cuma başladı. Kenan Doğulu’nun İstanbul’daki ilk arabalı konserini gerçekleştirdiği ana tanıklık etmesem olmazdı. Bu konser “yeni normal” olarak adlandırılan dönemin ilk etkinliği olması açısından da önemliydi.
Ayda 3-4 konser izleyen biri olarak, canlı canlı konser izlemeyi ve aynı müziği dinleyen insanlarla birlikte olmaya hasret kalmıştım.
Yeni çıkan genelgeyle konserde araba önüne kadar çıkabildiğimiz, maskesiz birbirimize yaklaşamadığımız ama hep bir ağızdan şarkılar söylediğimiz, kornaya bastığımız ve selektör yaktığımız bir Kenan Doğulu konseriydi. Bu durum garipti ama çok da güzeldi. Sahne anlamında her şeyin yerli yerinde olması ise neşeme neşe kattı.
Hem de ertesi gün “YKS” yani üniversite sınavının ilk etabı olan “TYT”ye gireceğimi bile bile…
Bu konserin başarısı öncesi Sertab Erener, Mabel Matiz ve Büyük Ev Ablukada da Yenikapı’da bulunan İstanbul Açıkhava Gösteri Merkezi’nde yapacakları konser tarihlerini açıkladı. Yani artık gidebileceğimiz etkinlikler birbiri ardına eklenecek.
YKS ve Mabel
Ertesi sabah lise yıllarıma döndüm ve üniversite sınavının yolunu tuttum. 3 saat süren sınavdaki Türkçe sorularının birinde Mabel Matiz’le karşılaştım.
17 yıl sonra tekrar girdiğim bu sınavda Matiz’in “Maya” albümünün kritiğinin metni verilmiş ve hakkında iki soru sorulmuştu. Hem “bildiğim yerden çıktı” diye kıkırdadım, hem de “benim yazımı niye koymadılar” diye içerledim.
Biraz araştırdım, soruda yer alan metin orijinal ve daha önce yayınlanmamış. Yıllar sonra YKS deneyimimde tanıdık bir yüzü görünce sevindim tabii, ne yalan söyleyeyim.
Biletli online konserler
Ertesi gün ise yabancı dil sınavına (YDT) girdim. Sınav sonrası ise soluğu Harun Tekin konserinde aldım.
Geçen hafta Tekin’in Türkiye’deki ilk online biletli konseri vereceğini duyurmuştum. Yeni bir model önermesi olan ve “Hediyeler” ismini verdiği bu konserde Tekin, hayatında yer eden şarkıları seslendirdi.
Pentagram’dan “Geçmişin Yükü”, Candan Erçetin’den “Onlar Yanlış Biliyor”, Şebnem Ferah’tan “Sil Baştan” gibi şarkıların yanı sıra Bülent Ortaçgil ve MFÖ eserlerini dinlemek keyifliydi.
Doğal bir sohbette Tekin’in kişisel tarihindeki şarkı hikayelerini dinledik. 2 binin üzerinde izleyicinin olduğu online konser 12 TL’ydi ve hakkını verdi.
Tabii ki Harun Tekin konuşurken sesi ara ara gitti ve yayın yaptığı bahçedeki kuş cıvıltıları bize kadar geldi. Ama bu konserin yapılmış olması bile önemliydi. Bu konserde Tekin’in amacı eser sahibi ve icracıların günlük ekonomik faaliyetlerine devam edebilmeleri için gereken finansı sağlamalarına katkıda bulunmaktı. Öyle de oldu.
Yazının devamını okumak için tıklayın