Kanada’nın Ontario Eyaleti’nde bulunan Muskoka, Toronto’ya 200 km uzaklıkta bir sayfiye bölgesi. İrili ufaklı göllerin etrafına kurulmuş kasabalardan ve yazlık evlerden oluşan Muskoka altı ilçeden oluşuyor, bunlar: Georgian Bay, Muskoka Lakes, Gravenhurst, Lake of Bays, Bracebridge ve Huntsville.
Muskoka’da dört mevsim kalıcı olarak yaşayan yaklaşık 80 bin kişi varken bu sayı, yaz aylarında yazlıklarına gelenler ve diğer turistlerle iki katına kadar çıkıyor.
Muskoka, vahşi ve el değmemiş doğası, sık ormanlarla çevrili tatlısu gölleri ve batısında Georgian Körfezi boyunca uzanan turkuaz renginde sahilleriyle oldukça meşhur. Bölgede 1600 göl bulunmakta olup en büyük ve en bilinen üçü Joseph, Muskoka ve Rosseau Gölleri. Bu üç göl nehirler ve diğer küçük göllerle birbirine bağlı.
Kanada’ya hakim bitki örtüsü kutupaltı (tundra) ormanı olmasına rağmen, Muskoka bölgesi kuzeye uzanan iğneyapraklı ormanlar ve güneye uzanan her yıl yaprak döken ağaçlardan oluşan ormanlar arasında bir geçiş bölgesi. Bu özelliğiyle de kendine has bir bitki örtüsüne sahip.
Muskoka en çok dev ak çamlarıyla bilinmekte, bunun yanı sıra birçok yaprak dökmeyen yani herdem yeşil ağaca da ev sahipliği yapmakta: banks çamı, kurşun kalem ardıcı (Kuzey Amerika’ya özgü, tığ biçimli yaprakları ve morumsu tohum zarfları olan bir ağaç), aksedir (Kuzey Amerika’nın selvi ailesine üye bir ağaç), Kuzey Amerika ladini, kara, kırmızı ve ak ladin gibi.
Kerestesi sert ağaçlardan ıhlamur, şurubuyla meşhur akçaağaç, kızıl akçaağaç, kayın, kızıl meşe, akmeşe ve ikon haline gelmiş olan sarı huş ağacı (yellow birch) da Muskoka’da sık görülmekte. Bu çeşitlilik sonbahar aylarında yeşil, sarı ve kırmızının binbir tonunu bir araya getirerek, bölgenin dünyanın dört bir yanından turist akınına uğramasında etkili olmakta.
Yazının devamını okumak için tıklayın