Adana’da Yapılacak 100 Şey II – Haluk Uygur

16/ 2000 yıllık bir antik limanda balık yemek; Yumurtalık antik limanının içinde bulunan BabanınYeri’nde dalyandan tutulmuş Akdeniz balıklarının tadına bakabilirsiniz.
17/Yumurtalık’a gittiyseniz tabi ki Süleyman Kulesi’ni, Ada Kalesi’ni görmeden gelmemelisiniz.
18/ Adana’daki Selimiye; Türkiye’nin en büyük camilerinden olan Sabancı Merkez Camisi, Selimiye’den esinlenen silueti ile size çok iyi fotoğraf verecektir. İçerisi de görülmeye değer.
19/ Festivaller için Adana’ya geliniz; Uluslararası Altınkoza (Adana) Film Festivali Eylül ayında dünya sinemasını Adana’da toplar… Siz de festivalin bir parçası olmayı ister misiniz?
20/ Uluslararası Tiyatro Festivali; Mart ayının görkemli etkinliği için önceden bilet almazsanız yer bulamazsınız. Festivale dünyanın her tarafından tiyatrolar gelir.
21/ Adonis çiçeği açınca; Uluslararası Çukurova Sanat Günleri ise edebiyattan , fotoğrafa, resimden müziğe etkinliklerle süslüdür, Adana, Mersin, Hatay, Londra, Sidney ve Bodrum’da aynı anda başlayan benzeri olmayan etkinlik, her yıl 20-25 Mart arası yapılır.
22/ Kuruköprü’de şalgam içmek; Şalgam güzel bir içecektir ama Kuruköprü semtinde, Göde şalgamcısında deneli şalgam ile kazan gevreği yemenin tadına doyulmaz.
23/ Altınoran’da Sanat; Altınoran Galeri’de muhakkak çok güzel bir sergi bulunur. Şansınız yaver giderse, Turhan Selçuk, Abidin Dino, Etem Çalışkan bile izleyebilirsiniz. Ayrıca Galeri’de fotoğraf, resim, sanat tarihi, felsefe vb. konularda eğitim alabilirsiniz.
24/ Dünyanın en eski köprüsünde yürümek; Taşköprü, en az 1800 yıllık geçmişiyle dünyanın hala kullanılan en eski köprüsüdür. Bu köprünün üzerinde birlikte yürümeye ne dersiniz?
25/ İlhan Selçuk ve Turhan Selçuk Evi; Büyük ustaların gençken yaşadıkları evlerini merak ediyorsanız Adana’ya gelmelisiniz.
26/ Kebabın icat edildiği çarşıda kebap yemek; Adana kebabı Adana’da yenir. Ama ben size kebabın ilk kez yapıldığı çarşıda tarihi bir kebapçıda, otantik müzik eşliğinde, eğlenerek yemeyi tavsiye ediyorum.
27/ Kazancılar Çarşısı; Kebap yemeye geldiğinize göre Tarihi Kazancılar Çarşısı’nı da gezip, kazan kalaylamayı fotoğraflayabilirsiniz. Ayrıca Adana’ya has güzel cezerye tatlısı da bu çarşıda satılır.
28/ Kuyumcularda alışveriş; Adana kuyumcuları ile meşhurdur. Kuyumcular Çarşısı’nda onlarca kuyumcuyu yan yana görebilirsiniz.
29/ Atatürk Parkı heykelleri; Kuyumcular Çarşısı’na kadar gittiğinize göre, hemen karşısındaki Atatürk Parkı’na geçip dinlenebilir, önemli heykeltraşımız Ali Hadi Bara’ya ait olan görkemli heykel serisini (Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nı betimleyen)görebilirsiniz.
30/ Parkın hemen arkasındaki Ziyapaşa heykeli ile evlenen çiftlerin kilit taktıkları sevda köprüsünü de görmeden gelmeyin.
(Listeye 100 sayısını bulana kadar devam edeceğim)
BİR ŞEHRİ GEZMEK, BİR RESMİ OKUMAK GİBİDİR… ÖNCEDEN BİLGİ ALARAK BAKACAK, ANLAYACAK VE ANLATACAKSIN…