Cumali Karataş´ın, Adanalı ünlü kaynak kişi Abdurrahman Yağdıran´ın hayatının ve sanatının yer aldığı “Postacı” – “Adana Yollarında” adlı kitabı Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlandı. Araştırmacı-Yazar Karataş´ın geçtiğimiz aylarda “Çukurova Söyleşileri”adlı kitabı da Seyhan Belediyesi tarafından yayımlanmıştı.(Haber Fehmi İnceoğlu)
Arş.-Yazar Cumali Karataş´ın, “Canım Gülüm Postacı” ve “Adana Yollarında” adlı türküleriyle tanınan Adanalı ünlü kaynak kişi Abdurrahman Yağdıran´ın hayatının ve sanatının yer aldığı “Postacı” – “Adana Yollarında” adlı kitabı Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlandı. Mete Şahin, Yusuf Delikoca ve Zeynep Şahin´in yayın kurulunda yer aldığı “Postacı” – “Adana Yollarında” adlı kitabın sanat danışmanlığını Mahmut Tülek üstlendi. Ön kapağında Asfalt Rıza´nın Emirgan Çay Bahçesi´nde postacı resmi giysisiyle “Postacı” bestesini sahnede mektup dağıtarak seslendirdiği nostaljik bir fotoğraf bulunurken; arka kapağında ise Abdullah Balkanlı´nın karikatürize ettiği çizimiyle postacı Abdurrahman Yağdıran figürü yer almaktadır.
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 60. Sanat yılı kutlanan 85. yaşındaki halk müziği sanatçısı Abdurrahman Yağdıran yazıp, besteleyip, seslendiren, korolar yöneten, öğrenciler yetiştiren çok yönlü bir Türk Halk Müziği sanatçısı. Adana Belediye Konservatuvarı´nın açıldığında ünlü bestekâr Avni Anıl tarafından konservatuvara davet edilerek, THM bölümünün yöneticisi olması teklif edilen Abdurrahman Yağdıran´ın adı konservatuvar hocasına da çıkmıştı. Abdurrahman Yağdıran´ın 60. sanat yılı nedeniyle de Adana Büyükşehir Belediyesi birkutlama gerçekleştirmiş,ayrıca da MHP Genel Merkezi´nde yapılan kutlama da, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından, kendisine ve Cahit Seyhanlı´ya 60. yıl ödülleri vermişti.
Cumali Karataş tarafından hazırlanan, Abdurrahman Yağdıran´ın hayatını ve sanatının anlatıldığı kitabın önsözünde Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü; “Her Adanalının türkülerinde kendini bulduğu Adana´nın sembol sanatçısı olarak” söz ettiği Abdurrahman Yağdıran´ın “ilkokul görmeden türkülere Adana imzasını atan bir sanatçı” olduğundan söz etmekte. Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mete Şahin, “Orhan Kemal´den Muzaffer İzgü´ye kadar uzanan bereketli topraklardaki sanat zincirinin güzel bir halkası”; Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Yusuf Delikoca, türküleriyle büyüdüğü çok yönlü sanatçı Abdurrahman Yağdıran´ın Adana ve Çukurova´nın gurur duyduğu bir sanatçısı; yine, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Mahmut Tülek, “Adana ve Çukurova´nın haklı gururu olarak Abdurrahman Yağdıran´ın 60. Sanat yılını kutladıkları önemli bir Türk Halk Müziği sanatçısı olduğunu vurgulamışlar.
Yazının devamını okumak için tıklayın