Karga Karga gak dedi…
Çık duvara bak dedi
Çıktım baktım duvara
Şu karga ne budala..
Bizim nesilde bu tekerlemeyi bilmeyen var mıdır acaba? Nasıl da çocukluktan itibaren beyinler yıkanıyor değil mi? Karga neredeyse sadece kuşların değil hayvanların en akıllısı. Ama hep onu kara karga, kötü, çirkin sesli, uğursuz, ölüm habercisi olarak düşünürüz. Çeşitli hurafeler anlatılır kargalarla ilgili, tabii ben her zamanki gibi kötüleri değil, iyileri seçip belleğimde saklıyorum. Yavru kargayı besleyip iyileştiren bir arkadaşım , karga yuvadan uçtuktan sonraki gün bir bakar ki penceresinin önü onlarca parlak kağıtla dolu, sonradan anlar bunun anne karganın teşekkür etme yolu olduğunu. Cevizleri kıramayan karganın kırmızı ışıkta duran arabanın önüne ceviz attığını, tekrar kırmızı yandığında yeşil ışıkta geçen araba lastiğinin kırdığı cevizi alıp yediğini, ya da hiçbir canlının bulamayacağı oyuklara tohumlar sakladığını hatırlarım hep karga dendiğinde.
Öyleyse neden bu önyargı? Duyar gibiyim sizi, yüzünüzün ekşidiğini, nereden çıktı bu kara karga diye düşündüğünüzü?
Son zamanlarda kargaların sayısı mı yoksa benim farkındalığın mı arttı? Yandaki on katlı apartmanın boyunu geçen palmiye ağacının dalları arasına yavrularını mı sakladılar bilemedim. Dönem dönem karga sesleri çok artıyor şehrin göbeğinde, kendilerini göremiyorum ama sesleri var. Parklarda fotoğraflarını çekmeye çalışıp, kuzguni siyah parlak tüylerini hangi ışık yönünde daha iyi çekebilirim diye dakikalar harcadığım, heykel ve resimlerine bakmaya doyamadığım canım karga, nedir senin insanoğlundan çektiğin?
Neden diyerekten başladım okumalara;
kargalar ses taklidi konusunda çok yetenekli olup yaklaşık 65 cümle ve 120 kelimeyi tam olarak öğrenebilirlermiş. 13 ile 59 yıl arasında yaşarlarmış
Antik Roma ve Antik Yunan’da uzun yaşamın sembolü olmuşlar.
Farklı efsanelere konu olmuş Karga, bazen kadim kötülüğün ve karanlığın alametini, bazen ise göklerden gelen kehanet veya gaipten bir haberi simgelemiş.�Eski devirlerde cadı ve büyücülerin, yakalanmaktan kurtulmak için karga ve kuzguna dönüştüklerine ve bu şekilde uçarak kaçtıklarına inanılırmış.
Benim inancım ise karga gaklamasının uğursuzluk değil uğur getirdiği yönünde. Ayrıca da yeni başlangıçları, değişimleri müjdeliyor.
Tehdit edildiklerinde gruplar halinde uçup ötüyorlar, eğer dokunmazsanız benim kara, sırma tüylü kargama size hiç zarar vermez.
Bir de artık şu deyimleri değiştirelim mi, ‘besle kargayı oysun gözünü’, değil ‘besle kargayı sevsin gözünü ‘ diyelim artık. Kültürlere olumsuzlukları değil olumlu düşünceleri yerleştirelim. Kara kedi gibi kara karga da çok çekmiş insanoğlundan. Rahat bırakalım bu güzel canlıları, doğaya zarar verdiğimiz, onların yaşam alanlarını istila ettiğimiz yetmiyormuş gibi bir de kötü düşünüyoruz.
Bundan sonra bir karga sesi duyduğunuzda güzel şeyleri düşünün, evrene güzel mesajlar yollayın.
Çünkü çoğu zaman, kargalar yiyecek, güvenlik veya manevi nedenlerle bizi daha iyi anlamamız için biz insanlara gaklar.
Kargalar ruhlar alemiyle son derece bağlantılı, bu nedenle onları sık sık görürseniz veya hayatınızda beklenmedik şekillerde ortaya çıkarlarsa, bu muhtemelen manevi bir mesajdır. Çevrenizde meydana gelen ruhsal değişimler olduğunu size bildirmek için ortaya çıkmışlardır. Dönüşümü, döngüleri, psişik araçları ve görünmeyen alemlere dair içgörüyü temsil ederler. Karga, yolunuza çıkan zorluklardan en iyi şekilde yararlanmaya hazırlanabilmeniz için yolunuza çıkan değişiklikler hakkında sizi uyaracaktır. Eğer problem çözebilir ve karga gibi adapte olabilirseniz, iyi şanslar, başarı ve bolluk takip edecektir.
Hadi o zaman bakış açımızı değiştirip benim güzel kargama sevgiyle yaklaşalım, ve bir karga sesi duyduğunuzda güzel başlangıçlara, değişimlere, yaşamdaki sihirlere kulak kabartalım, çünkü aslolan yaşamak, ve hayat hanım sürprizlerle dolu.