Mimar Mine Liman ile Arkitera dergisinin röportajı. ”Adana’da Mimar olmak”

“Bir Şans Vermek Adına Adana’ya Geldim”

Atölye360’ın kurucusu Mine Liman ile Adana’daki mimarlık deneyimi üzerine konuştuk.

Ezgi Can Cengiz: Mine Hanım, öncelikle kısaca sizi tanımak isteriz. Biraz kendinizden ve bu zamana kadar neler yaptığınızdan bahseder misiniz?

Mine Liman: 1971 Burdur doğumluyum. Burdur ve Sinop illerinden sonra İstanbul hayatım, ortaokul dönemimde başladı. Liseden sonra, 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesine girdim, 1994 yılında da bitirdim. Öğrencilik dönemimde Garanti – Koza İnşaat ve Delta Mobilya da çalıştım. Üniversite bitince, Oral Vural Bey’in kurucusu olduğu Vural Mimarlık’ta çalışmaya başladım. 1995 yılında ise eşimin memleketi Adana’ya geldim ve o tarihten bu yana, bu şehir benim ve iki çocuğumuzun da memleketi oldu.

1997’de Adana’da kendi şirketimi kurdum. Bu süreçte Borusan Makina AŞ’nin çeşitli illerde İdari Bina ve Servis Atölyesi binalarının mimari projelerini çizdim. Bununla birlikte ofis, konut, mağaza gibi konularda iç mimari konusunda çalışmalarım oldu. İzocam firmasına yine endüstriyel bina mimari projesi çizdim ve uyguladım. Meslek hayatımdaki önemli kilometre taşlarından birisi Adana Seyhan Oteli’dir. Beş yıldızlı bir otel tesisinin 13 yıl danışmanlığını yaptım. Otelcilik ve bir otelin bünyesinde bulunan tüm fonksiyonlar konusunda oldukça tecrübelendim. Adana Ticaret Odasına ait ATO Sosyal Tesisleri projesinin danışmanlığını yürüttüm.

1999 yılında Koleksiyon Mobilya’dan Adana bayiliği konusunda bir teklif geldi. Koleksiyon Mobilya, İstanbul yıllarımdan takip ettiğim ve beğendiğim bir firmadır. 4 ortak ile 2000 yılında mağazamızı açtık ve 1 sene sonra işin başına geçmem ve diğer işlerimi bırakmam gerekti. Koleksiyon Mobilya Adana mağazasından sonra Mersin, Gaziantep mağazalarını da açarak 14 yıl boyunca bu sektörde hizmet verdim. Koleksiyon Mobilya’daki dönemim, benim için inanılmaz bir atölye çalışması idi. Güneydoğu bölgesinde, bilinen pek çok konut, idari bina, fabrika, restoran gibi yerleri ticaret yaparken gezdim, inceledim, projeleri kendimce sorguladım, aklıma notlarımı aldım. Doğrular – hatalar listesi oluştu. Faruk Malhan’ın bakış açısı ile yoğrulurken, mobilya tasarımının da ince detaylarını öğrendim. Kurumsal bir firmanın bayisi olmak ve kurumsal firmalar ile iş yapmak beni bu alanda da geliştirdi.

Yine bu dönemde Adana’da marka olmuş, pek çok restoran oluşumunu gerçekleştirdim. İç mekan tasarımı ve proje uygulama danışmanlıklarını yaptım.

Ve sonunda 2013 yılında MKL Mimarlık firmasını kurarak Atölye360 markasıyla kendimi ofise taşımayı başardım. 2 senelik süreçte güzel işler çıkardık. Atölye360 bence bir tasarım evi. Mimari proje, danışmanlık, iç mimarlık alanında hizmet verdiğimiz gibi, sergi küratörlüğü, aydınlatma ürünleri tasarımı, obje tasarımları da yapıyoruz.

Yazınının kalanını okumak için link’e tıklayınız

http://www.arkitera.com/soylesi/822/bir-sans-vermek-adina-adanaya-geldim