Nebil Özgentürk Adana’da hemşehrileriyle buluştu

Adanalı gazeteci/yazar, sanatçı Nebil Özgentürk, “Sanatın Gücü ve Adana Kültür Sanatına Yolculuk” konulu belgesel sunumu söyleşide hemşehrileriyle buluştu.

Adana Barosu tarafından düzenlenen gazeteci, yazar, Nebil Özgentürk ve  usta oyuncu Menderes Samancıların konuk olarak geldiği ‘’ Sanatın Gücü ve Adana Kültür Sanatına Yolculuk ‘’ adlı belgesel ve söyleşi dün akşam saatlerinde Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Söyleşide NebilÖzgentürk, sanatın gücüne ve belgesel çekiminin sırlarına değindi. Adananın ruhunu anlattığı belgeselinden kısa bir kesit konuklar ile buluşturuldu. Menderes Samancılar, Usta sinema sanatçısı Aytaç Arman’ın vefatı üzerine söyleşiye katılamadı. Söyleşide Aytaç Arman da anıldı.Söyleşiye, Seyhan Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar,  Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük ve çok sayıda konuk katıldı.

‘’BEN ADANA’YA HER GELDİĞİMDE ÇOK MUTLU OLUYORUM’’

Adana’ya her geldiğimde çok mutlu olduğu ifade eden Nebil Özgentürk, ‘’ Biz 75 dakikalık Adana belgeseli çektik, sizlere 5 dakikasını aktardık sadece.  Adana insanı sıcaktır, mert adamdır. Ahmet Arif’in, Yaşar Kemal’in yazdığı gibi. Menderes Bey ile biz iki ay öncesinde bunu planlamıştık. Adana Barosu davet edince beraber koşa koşa gelmeye karar verdik. Biz her Adana davetine sevinçle geliyoruz. Ben Adana’ya her geldiğimde çok mutlu oluyorum. Çocukluğumun, gençliğimin, liseyıllarımın, üniversite yıllarında ki görüşlerimin , bu dayanışmanın olduğu sıcacık gülümsemelerin olduğu kente gelmek olağanüstü benim için’’ dedi.

Nebil Özgentürk, usta oyuncu Aytaç Arman’ın aramızdan ayrılmasından duyduğu üzüntüyü paylaşarak , ‘’Kişisel hayatın duvarlarından birine çarptık dünden itibaren. Benim yakın dostum , komşum da sayılır Aytaç abimizi kaybettik. Aytaç Arman, dünyanın en beyefendi aktörlerinden biridir.  Ben çok severdim Aytaç abiyi’’ şeklinde konuştu.

‘’İNSAN KENDİ YAŞADIĞI TANIKLIĞINDA PEŞİNE DÜŞÜYOR’’

Doğru belgesel ’in nasıl olması gerektiği ile ilgili konuşan Özgentürk , ‘’ Ben özellikle coğrafi ve biyolojik belgeselleri bilen insan değilim.Ben insan ve tarih odaklı , vicdan ve insan kardeşliği odaklı belgeseller yapmaya çalıştım. Tarih ve spor belgeselleri ile birlikte bin 100 belgesel var şu an ortada .1996 yılında başlayan bir macerada. Ben kendi etkilendiğim hikayelerin peşine düştüm. Adana belgeseli için bir davet , bir talep geldi. Ben burada insan odaklı belgesel yapmaya çalıştım. Adana’da yaşayan güzel insanlar  anlatarak, Adana insanını anlatarak, dayanışma insanını anlatarak 75 dakika boyunca belgesel çektim. İnsan kendi yaşadığı tanıklığında peşine düşüyor.  Adana benim çocukluğum ve benimde etkilendiğim bir kent’’ dedi.

Söyleşinin ardından imza törenine geçildi.

Kaynak: 5ocakgazetesi.com