2017 ‘Devam Filmleri’nin Yılı Olacak / 7. Sanat-Özgür Şevik

2017 ‘Devam Filmleri’nin Yılı Olacak

Merhaba sinema severler. Bu yıl izleyicilerin merakla beklediği birçok yerli ve yabancı yapım vizyona girecek. Görmeye sabırsızlandığımız film için bilet almak ve seans saatinin gelmesini beklemek bir mutluluk sebebidir biz sinemaseverler için.

Sinemaseverler, bu yıl beyaz perdede “Transformers 5″ten “Hızlı ve Öfkeli 8″e, ” Galaksinin Koruyucuları 2 “den “Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı”na kadar birbirinden iddialı birçok devam filmiyle buluşacak. Sinema dünyasının doyumsuz yapımcıları, ilk film tuttuktan sonra, kazançlarını daha da yükseltmek amacıyla bu yapımları film serilerine dönüştürüyor. Fakat bazı yapımcılar ise kazandıkları milyon dolarların dışında, seyircilerin kalbinde taht kurmayı başaran yapımlara imzalarını atıyor.

 

İşte karşınızda 2017 yılına damga vurması beklenen en iyi devam filmleri;

 

 

1- Hızlı ve Öfkeli 8 (Fast and Furious 8) / 13 Nisan 2017

Yıllardır birlikte çalışan, adeta aile gibi olan ekibin beyni Dominic Toretto (Vin Diesel), eşi Letty (Michelle Rodriguez) ile balayındayken gizemli Cipher’ın (Charlize Theron) saflarına katılarak en yakınındaki insanlara ihanet etmiştir. Cipher tam bir teknoloji dehasıdır ve gerçek bir kaos çıkarabilmek için Dom’u da yanına çekmiştir. Bu olayın şokunu atlatmaya çalışan ekip, Cipher ve Dom’u durdurabilmek için eski düşmanları Deckard Shaw’un (Jason Statham) da yardımına ihtiyaç duyacaktır.

Fast and Furious, sinema tarihinin en uzun soluklu film serilerinden biri olmaya aday. Hızlı ve Öfkeli ekibi geri dönüyor ve bu kez bir de tankları var. Hızlı ve Öfkeli serisinin bu sekizinci filminin fragmanları, sosyal medyayı sallamayı başardı. Vin Diesel’in canlandırdığı Dominic Toretto karakterinin ihanetinin yanı sıra Charlize Theron, Helen Mirren, Kristofer Hivju ve Scott Eastwood gibi ünlü isimlerin de seride yer alacak olmaları, bizleri daha da heyecanlandırdı. Yönetmen koltuğunda ise F. Gary Gray var.

Filmin fragmanını youtu.be/3nTCTd9n2Gw linkinden veya qrcode okutarak izleyebilirsiniz.

 

 2- Galaksinin Koruyucuları 2 (Guardians of the Galaxy Vol 2) / 28 Nisan 2017

James Gunn’ın yönetmenliğini yaptığı 2014 yapımı Guardians of the Galaxy’nin devam filmi niteliğinde olan yapıt, bir kez daha Marvel’ın yapımcılığında izleyiciyle buluşacak. Oyuncular Chris Pratt, Zoe Saldana.

Komedi ile kusursuz bir şekilde harmanlanmış galaksiler arası bir uzay filmi olan Galaksinin Koruyucuları, James Gunn tarafından meydana getirilmiş çizgi romanların, Marvel Sinematik Evreni’ne en etkileyici şekilde aktarılmış haliydi. Star Wars ve Star Trek (Uzay Yolu) gibi köklü ve güçlü rakiplerine rağmen, muazzam bir başarıya imzasını atan Galaksinin Koruyucuları, devam filmiyle de beklentileri karşılayacağının sinyallerini veriyor.

Filmin fragmanını youtu.be/JAc1Fs89_xc linkinden veya qrcode okutarak izleyebilirsiniz.

 

3- Karayip Korsanları 5: Salazar’ın İntikamı (Pirates of the Caribbean 5) / 26 Mayıs 2017

Kaptan Jack Sparrow (Johnny Depp), denizde yıllar boyu yaşadığı tehlikeli maceraların ardından bir kez daha zor duruma düşmüştür. Gaddar Kaptan Salazar (Javier Bardem), hayaletli gemisiyle birlikte sonunda şeytan üçgeninden kurtulmuş, karşısına çıkan tüm korsanları yok etmeye ant içmiştir. Jack Sparrow’un tek kurtuluş umudu, sahibine denizlerin mutlak kontrolünü veren Poseidon Asası’nı bulmaktır. Bu zorlu yolculukta ona güzel astronom Carina Smyth (Kaya Scodelario) ve dik kafalı denizci Henry (Brenton Thwaites) eşlik edecektir.

Karayip Korsanları serisi, beşinci filme doğru yelken açıyor. Kaptan Jack Sparrow heyecanlı korsan maceraları devam ediyor. Sparrow’u açık denizlerde yeni tehlikeler ve yeni yol arkadaşları bekliyor. Bu kez yönetmen koltuğunda Joachim Ronning ve Espen Sandberg otururken, başrolde tabi ki Johnny Depp var. Poseidon Asası’nı elde etmek için verilen mücadeleyi konu edinen bu yapım, serinin geri kalan filmlerini aratmayacak gibi görünüyor.

Filmin fragmanını youtu.be/gNIqiLr6XHE linkinden veya qrcode okutarak izleyebilirsiniz.

 

4- Transformers 5-Son Şövalye (Transfermers 5-The Last Knight) / 23 Haziran 2017

Sevilen fantastik seri Transformers‘ın devam halkası “Transformers 5″in, serinin en yüksek bütçeli filmi, 23 Haziran’da seyirci karşısına çıkacak. 260 milyon dolarlık akıl almaz bir bütçe ile hazırlanan Transformers: Son Şövalye filminde; Mark Whalberg, Stanley Tucci, Josh Duhamel, Tyrese Gibson ve Anthony Hopkins gibi ünlü isimlerden oluşan kemik kadrosuyla da gişede başarıya ulaşmayı hedefliyor.

Toplamda 3.5 milyar dolarlık hasılata imza atan Transformers serisi, yeni filmiyle hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak gibi görünüyor.

Filmin fragmanını youtu.be/5LMJ_G4Ures linkinden veya qrcode okutarak izleyebilirsiniz.

 

5- Maymunlar Cehennemi 3: Savaş (War for the Planet of the Apes) / 14 Temmuz

Yeni serinin ikinci filmi olan, Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti’ndeki insanlar ve maymunlar arasındaki artan geçimsizlik, Dünya’nın haklı mirasçılarının belirleneceği, iki tür arasında gerçekleşecek bir savaşa yol açtı. 14 Temmuz’da vizyona girecek olan ‘Maymunlar Cehennemi 3: Savaş’ adındaki bu yapım da iki türün karşı karşıya geldiği bu muharebeyi etkileyici bir biçimde bizlere aktarmayı hedefliyor.

Filmin fragmanını youtu.be/r94LewjG9LY linkinden veya qrcode okutarak izleyebilirsiniz.

 

 

 6- Thor 3: Ragnarok / 3 Kasım 2017

Evrenin bir ucundaki Sakaar gezegeninde kötü kalpli ve çok güçlü Hela’nın (Cate Blanchett) esiri olan Thor (Chris Hemsworth) oldukça zor durumdadır, üstelik çekicini Hela tuzla buz etmiştir. Thor’un bir an önce ülkesi Asgard’a dönerek Ragnarok’u, yani kendi uygarlıklarının temeli olan tanrıların ölümü ve Asgard’ın çöküşü anlamına gelen olayı durdurması gerekmektedir. Bu yolda eski dostu, Sakaar’ın en popüler gladyatörü haline gelmiş Hulk’ı alt etmesi gerekecektir.

Thor: Ragnarok, yeniden Asgard’ın büyülü dünyasını bizlerle buluşturuyor. Thor serisinin bu bölümünü 3 Kasım 2017’de izleyebileceğiz. Taika Waititi yönetmenliğindeki filmde yaklaşmakta olan Norse kıyametini izleyeceğiz. Baş rollerinde Chris Hemsworth’ün yanı sıra, Hulk rolüyle Mark Ruffalo’yu da izleyecek olmamız filmin en çok merak edilen yönlerinden birisi. Ayrıca kadroda Cate Blanchett, Karl Urban ve Jeff Goldblum gibi dünyaca ünlü isimler var.

Filmin fragmanını youtu.be/0Wq9en92iNY linkinden veya qrcode okutarak izleyebilirsiniz.