Diri Ozanlar Derneği Şiir Dergisi 3. sayısı Puşkin ‘nin Şair’e şiiri ile başlıyor…

2016-11-05_19-39-32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diri Ozanlar Derneği, 2 aylık bir şiir dergisidir.

İçeriğinde yalnızca şiire yer verecek olan dergide genç kuşak ağırlıklı olarak, hayatta olan Türkçe şairlerin eserlerine yer verilecektir. Ayrıca her sayı farklı ülkelerden, çağdaş dünya şiiri örnekleri Türkçe çevirileriyle Diri Ozanlar Derneği’nde yer alacaktır.

Türkiye ağırlıklı olarak çağımız şiirinin toplu fotoğrafını yansıtmayı amaçlayan, güçlü basım ve yaygın dağıtımla daha önce ulaşılamamış noktalara ulaşacak olan Diri Ozanlar Derneği, tasarım anlamında da dünyanın köklü şiir dergileriyle görsel bir bağ içinde olacaktır. Ayrıca dergide, her şiire özel olarak illüstrasyonlar, kolaj çalışmaları ve resim çalışmaları yapılacaktır.

2016-11-05_19-47-51

Diri Ozanlar Derneği, hem mevcut şiir okuyucularına hem son yıllarda Türkçe Edebiyat’ın tarihindeki şairlere yeni yeni yüzünü çeviren kuşağa hem de sosyal medya dışında şiirle henüz adam akıllı tanışmamış kitlelere ulaşacaktır. Diri Ozanlar Derneği, şiirin göz korkutucu bir şey olmadığını ve dar kitlelerle sınırlı kalmayacağını göstermek için yola çıkmaktadır. Dünya ve her ülke nasıl ki esas kuvvetini düşüncelerden alıyorsa, düşüncelerin de sözcüklerin değeri boyutunda gelişebileceğini unutmamak gerekir. Bu sebepten şiir, sırf diğer sanat dalları için değil, bir coğrafyanın dil ve fikriyat hayatı için de temelde yer alır.

Diri Ozanlar Derneği, her sayısında şiirle hemhal olurken şairlerin kendi seslerinden şiirlerini ve genç şairlerin özel posterlerini de okuyucularıyla paylaşıp şiirimizin tarihine arşiv niteliğinde katkılar sunacaktır.

 

Kısacası Diri Ozanlar Derneği yalnızca bir neşriyat ürünü değil, bir şiir ve kültür hareketidir.

https://www.facebook.com/diriozanlardernegi/?fref=ts