O bir Adana’lı Önder Yol: “Dünyayı değiştirmek üzere yola çıktık”

Elektrikli araç, güç duvarı derken sırada ne var? DMA Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol “Türkiye’de yapılamaz” denilenleri yaparak yeni bir dönemin kapısını aralıyor. Dünyayı değiştiriyor.

Elektrikli otomobiller ve güç duvarları gelişen teknolojinin bize sundukları. Geçtiğimiz hafta Türkiye’den ilk borlu ve elektrikli hibrit araç ile ilgili bir haberimizi yayınlamıştık. Bu haftaki röportajımızda Türkiye’de ilk elektrikli otomobili yapan, enerji ve enerji ile çıkılan yolda yapılamaz denileni yaparak altına imzasını atan, enerjiye hükmedecek yenilikçi teknolojilerin peşinde koşanların yolunda bir yolculuğa çıkıyoruz.

Önder Yol Türkiye’de öğrenim görmüş bu ülkenin yetiştirdiği bir işadamı. Yenilikçiliği işinin pusulası yapmış bir profesyonel. Demir çelik ticareti yapıyor ama aslında makine mühendisi. Beyin takımı ile yaptığımız farklı bir röportajda bahsettiğimiz gibi “yapamazsın” sözcüğünü sevmiyor ve tanımıyor. Biri olmaz dediğinde olmazı olur yapacak yollar arıyor.
DMA Yönetim kurulu başkanı Önder Yol
Örneğin Elon Musk’ın kendisine verdiği cevap onu elektrikli araç konusunda uzmanlaşacak bir ekip kurmaya yönlendiriyor. Sonrasında Elon Musk ve pek çok elektrikli araç üreticisinin en ciddi rakibi oluyor. Rakip olmakla kalmayarak, geliştirdikleri teknoloji ile yarattıkları farklı ürünlerde rakiplerinin önüne geçiyor.

Geçtiğimiz hafta Dünya’nın ilk elektrik- bor hibritini Tübitak Mam, Bor Enstititüsü ve DMA’nın ortak bir proje ile gerçekleştirdiğini söylemiştik. DMA’nın elektrikli araç üretimi aslında buzdağının görünen kısmı.

DMA Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol’la elektrikli araçlar ile başlayan ama güç elektroniği üzerine yapmış oldukları çalışmalardan, Çin devlet şirketi ile olan ortaklıklarından, Ar-Ge’den, dünyanın gittiği yönden milli ve yerli kavramlarından bahsettik.

Dünyayı değiştirmek gerek
Elektrikli araçlarla ilgilenmeye ne zaman başladığını sorduğumuzda; elektriğin özel merakı olduğunu işaret eden Önder Yol, önceden de içten patlamalı araba motorları için tasarımları olduğunu dile getiriyor. İçten yanmalı motorların nasıl daha etkin kullanabileceği konusunda araştırmaları olduğunu söyleyen Yol, bu tasarım yolculuğunda geldiği noktayı ise;“Ne yaparsanız yapın içten patlamalı motorların hiçbir anlamı olmadığını anlıyorsunuz. Bu noktaya ulaştığınızda elektrikli araçlara geçiş yapmak çok doğal bir süreç olarak geliyor” şeklinde ifade ediyor.

Yazının devamını okumak için linki tıklayın

https://www.xtrlarge.com/2017/02/09/onder-yol-dunyayi-degistirmek-uzere-yola-ciktik/

Follower kaufen YouTube Likes kaufen Insta Follower kaufen YouTube Abonnenten kaufen TikTok Follower kaufen Instagram Likes kaufen TikTok Likes kaufen Deutsche Follower YT Likes kaufen Instagram Views kaufen TikTok Live Zuschauer kaufen Likes kaufen auf Instagram Deutsche Follower kaufen TikTok Views kaufen Buzzfan