Balonla sosyal mesafe – Sinem Vural

Sinem Vural

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta yayınladığı pandemi dönemi yeni rehberinde açık hava konserleriyle ilgili de kurallar yer alıyordu.

Sayılan kurallar arasında bir metre sosyal mesafe bırakılması, birer koltuk boşluğun yer alması, konser mekanlarında olabildiğince fazla giriş ve çıkış kapısı olması, online bilet uygulaması bulunuyordu.
Özellikle de açık hava konserlerine ayakta seyirci alınmayacak oluşu da sosyal mesafenin korunması adına alınmış bir karardı. Hatta sırasıyla bu yaz yapılması beklenen birkaç festival de ileri tarihe ertelendi, bu haberin ardından.
Aynı gün Amerika’da Stephen Colbert’ın “A Late Show” isimli programında The Flaming Lips grubu en sevilen şarkılarından “Race For the Prize”ı plastik balonlar içinde seslendiriyordu.
Diyeceksiniz ki, “Grubun sahne şovunda da kullandığı bu plastik balonlar bizi neden ilgilendiriyor!”
Grup bu kez oyunun kuralını değiştirerek, sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla izleyicilerini de plastik balonların içine koymuştu.
Zorunlu olarak sosyal mesafeye uyan seyircilere sahnede grup elamanları katıldı. Sadece solist Wayne Coyne değil tüm ekip de aynı plastik balonlar içinde maske ve eldivenlerini takarak müziğini yaptı. Hatırlayanlar olacaktır, Coyne bir balon içinde evlenmeyi seçmişti.
Grubun sahne performansına eşlik eden plastik balonlar, bu kez sağlık nedeniyle kullanılmış oldu.
Baloncuklar içindeki seyirci rahat sahneyi gördü mü, grup keyif aldı mı gibi sorular tabii ki benim de aklıma takıldı.
Bu balonlar festivallerin yapılması için yeterli gelir mi, bilmem!
Bu çözüm bazılarına klostrofobik görünse de genel olarak fena bir yaklaşım değilmiş gibi, siz ne dersiniz?

Yazının devamını okumak için tıklayın