İçerik yağmuru – Sinem Vural

Yeni yıla içerik yağmuruyla girdik. Yeni açılan dijital platformlarında müzik adına birçok işle karşılaştık. MFÖ belgesel serisi, Teoman söyleşisi, K-Pop konseri, hatta bir iki de film… Malum müzik gündemi zayıfken, yeni yılın ilk haftasını o platformdan bu platforma savrularak geçirdim. Sizin için de takip edilesi birkaç içeriği bu yazıda toparladım.

Ele Güne Karşı

MFÖ’nün 50. yılına özel belgesel serisi Gain üzerinden sunuldu. “Ele Güne Karşı” adını taşıyan seride grubun hiçbir yerde yayınlanmayan görüntüleri ve samimi açıklamaları var.

Henüz tüm bölümleri yayınlanmadığı için aradığınız “bir kerede hepsini izleyeyim, bitsin” hissiyatını alamıyorsunuz fakat içten bir sohbetin içinde buluyorsunuz kendinizi. Sezen Aksu ve MFÖ’nün turne görüntülerine kapılıp gidiyorsunuz.

Özellikle ikinci bölümün sonunda Özkan Uğur’la birlikte hislenmeyen bizden değildir…

Teoman

Teoman, yeni yıla özel “Hayal Meyal” şarkısını ilk kez Gain’de söyledi. Ünlü rock’çıyla, ardından 2 bölümlük bir söyleşi gerçekleştirildi.

Teoman, söyleşideki dürüstlüğüyle de bir müzisyenin beyin kıvrımlarından neler geçtiğini anlamamızı sağladı.

“Ticari olmayan, olgunluk albümüm” dediği yeni çalışmasını nisan ayında yayınlayabileceğini açıkladı.

Ve dedi ki “2011-2015’te yaptığım iki albüm, ‘sanatta en yüksek yerdeyim’ diyebileceğim çalışmalar değildi. Leonard Cohen, Bob Dylan gibi adamları yeniden kıskanırsam o zaman artistik olarak yeniden bir albüm yapabilirim. Artık ticari albüm yapmayacağım. Albümü bir sanat formu olarak ele alıyorum. İstersem çıkarabileceğim ticari şarkılarım da hazır. Geçmişi yeniden sunacağım birkaç projem de var.”

Onlar ne mi?

94 yılıyla ilgili bir roman ve yeni bir senaryo yazmaya başladığını açıkladı.

Teoman’ın diğer samimi açıklamaları için kesinlikle izlenmesi gereken bir söyleşi. Teoman’la gülersiniz, kendinizi görürsünüz, azıcık da burulursunuz. Öyle bir iş… 

Ohash

“Shahulea”n isimli ilk albümüyle benim de kalbimi kazanan 17 yaşındaki Ohash’ın Exxen’deki belgeseli de dikkat çekici. Platformu evirdim çevirdim ne yazık ki yapımın yönetmenini bulamadım.

Jenerikte de isimleri yoktu. Yoksa ondan da bahsederdim. Gelelim belgesele…

Ohash’in hayat hikayesi, babasıyla İran’dan Türkiye’ye gelişi, mülteci olarak Ankara’da Türkçe rap’e başlaması gibi detaylar ilgi çekici…

Platformun ilk Türkçe rap içeriği olması nedeniyle devamı gelecek gibi gözüküyor.

Yazının devamını okumak için tıklayın