2018 Yılında Vizyona Giren En İyi 7 Film! / 7. Sanat-Özgür Şevik

Özgür Şevik
Özgür Şevik

2018 yılında pek çok unutulmaz yapım vizyona girdi ve yaz aylarında izlemeye doyamayacağımız birçok film daha sinema severler ile buluşacak. İşte şu ana kadar vizyona girmiş 2018 yılının en iyi 7 filmi.

2018 yılının ilk 7 ayı geride kaldı ve pek çok etkileyici, üzerinde ciddi emek harcanmış film sinema severler ile buluştu. Bu 7 aylık dönemde Marvel; Avengers: Infinity War ve Black Panther ile adından en çok söz ettiren yapım şirketi olmayı başardı. İşte 2018 yılının ilk 7 ayında vizyona girmiş en iyi 7 film.

 

1- Black Panther (16 Şubat 2018)

Yönetmen: Ryan Coogler

Kaptan Amerika’yla yan yana çarpıştıktan sonra vatanı Wakanda’ya dönen T’Challa, ya da Kara Panter (Chadwick Boseman), bu gözlerden uzak, ancak son derece gelişmiş ülkeye liderlik etmeye hazırlanmaktadır. Ancak ülke içinde karışıklıklar çıkmış, tahta aday olan başkaları da baş göstermiştir. Ülkesini bir arada tutmak ve savaşa girmesini engellemek isteyen T’Challa, CIA ajanı Everett K. Ross’un da (Martin Freeman) yardımını alacaktır.

İlk siyahi süper kahramanlardan biri olan Siyah Panter, 2018 yılında ilk kez merkezde kendisinin olduğu bir filmle beyazperdede olacak.

Filmin fragmanını  youtu.be/NMWCEyl-j2I  linkinden izleyebilirsiniz.

 

 

2- Kaybedenler Kulübü Yolda (16 Mart 2018)

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Kendilerine özgü bir hayran kitlesi yaratmış radyocular Kaan Çaydamlı (Nejat İşler) ve Mete Avunduk (Yiğit Özşener), motosikletleriyle birlikte tatil yaptıkları Olympos’tan İstanbul’a doğru yola çıkarlar. İki kişi olarak çıktıkları yolculukta beklenmedik iki misafir onlara eşlik eder. Türlü planlarla yaptıkları bu yolculuk onlara yolun, yolcuğun ve ilişkilerin hiçbir zaman planlandığı gibi olmadığını gösterir.  Yol boyunca karşılaştıkları durumlar, insanlarla ilişkileri ve hayatın akışının aslında ne kadar azını kontrol edebildiklerini fark ederler.

Filmin fragmanını youtu.be/LNJjJQgP3CU linkinden izleyebilirsiniz.

 

 

 

3- Avengers: Infinity War (27 Nisan 2018)

Yönetmen: Joe Russo, Anthony Russo

Yönetmenliğini Joe Russo ve Anthony Russo’nun paylaştığı Avengers: Infinity War, Marvel’ın süper kahramanlarını yeni bir macerada tekrar bir araya getiriyor. İki bölüm olarak izleyici karşısına çıkacak olan Avengers serisi, ‘’Infinity War’’ hikayesi olarak sonsuzluk savaşı temasını konu ediniyor. Filmde tüm Avengers kahramanları Thanos’a karşı güçlerini birleştiriyor. Dünyaya gelen ve 6 Sonsuzluk Taşı’nın sahibi olmak isteyen Thanos’a karşı verilen savaşın sonucu, dünyanın kaderini de belirleyecektir.

Filmin fragmanını youtu.be/HWrfIZ5M_m8 linkinden izleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

4- Deadpool 2 (18 Mayıs 2018)

Yönetmen: David Leitch

İlk filminde 58 milyon dolarlık düşük sayılabilecek bir bütçeyle dünya genelinde toplam 780 milyon doların üzerinde gişe hasılatı elde eden Deadpool ikinci filmiyle yeniden hayranlarıyla buluşuyor. Deadpool, zoraki kahramanlık görevlerini yerine getirip durmakta ve bir yandan da gündelik hayatını sürdürmektedir. Kız arkadaşı Vanessa’yla son derece mutlu bir ilişki sürdüren Deadpool’un düzeni, gelecekten gelen Cable’ın ortaya çıkışıyla bozulur. Cable gelecekte herkese tehdit oluşturacak bir çocuğun peşindedir. Deadpool, Cable’ı ve planını durdurabilmek için süper güçlere sahip karakterlerden oluşan bir ekiple bir araya gelir. Her biri farklı ve aykırı tiplerden oluşan X-Force takımı, Deadpool’la birlikte benzersiz bir maceraya dalar.

Filmin fragmanını youtu.be/Cxej0NvRBZs linkinden izleyebilirsiniz.

 

 

5- Ahlat Ağacı (1 Haziran 2018)

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Üniversitede sınıf öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra memleketi olan Çanakkale’nin Çan ilçesine dönen Sinan (Doğu Demirkol), işsiz güçsüz bir şekilde günlerini geçirmektedir. Bir yandan en büyük hayali olan, kendi yazdığı Ahlat Ağacı adlı kitabı bastırabilmek için gerekli maddi kaynağı kapı kapı dolaşıp ararken, diğer yandan da etrafındakilerle, ailesiyle ve özellikle babası İdris’le (Murat Cemcir) birçok sürtüşmeler yaşar.

Ahlat Ağacı filmi, dünyadaki ilk gösterimini 2018 Cannes Film Festivali yarışma bölümünde yaptı. Sekizinci filmiyle karşımıza çıkan ve Cannes’da dakikalarca alkışlanan Nuri Bilge Ceylan bir kere daha duygu yüklü bir hikâye anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Doğu Demirkol, Murat Cemcir ve Bennu Yıldırımlar gibi isimler yer alıyor.

Filmin fragmanını youtu.be/fEBBHDFWWpk  linkinden izleyebilirsiniz.

 

6- Jurassic World: Yıkılmış Krallık (8 Haziran 2018)

Yönetmen: Juan Antonio Bayona

Yaşanan onca felakete rağmen dinozor parkının kapıları bir kere daha açılıyor. Jurassic World’ün birkaç yıl sonrasında geçen devam filmi olarak tasarlanan Jurassic World: Fallen Kingdom’da dinazorları güvenli bir şekilde Isla Nubar adasından çıkarmaya çalışan iki yetkilinin maceraları bizi bekliyor.

İlk filmde yaşanan facianın ardından, Claire’in parkı yönetirken birer market ürünü gibi gördüğü dinozorlara olan bakış açısı değişir ve “Dinozor Koruma Grubu” isimli bir organizasyon kurar. Amacı; aktif bir yanardağın harekete geçtiği adada yaşayan dinozorları adadan çıkarmanın bir yolunu bulmaktır.

Claire, bu tehlikeli ve zor görevi yerine getirebilmek için de dinozorlara karşı baskınlığını kanıtlamış olan tanıdığı tek kişiden, Owen Grady’den yardım ister. İkilinin bir kurtarma görevi amacıyla gittikleri adada ise her şey sarpa saracaktır…

Filmin fragmanını youtu.be/mkRY55ktfIc linkinden izleyebilirsiniz.

 

7- Ant-Man and The Wasp (6 Temmuz 2018)

Yönetmen: Peyton Reed

MARVEL evreni son olarak Infinity War ile hayranlarını çılgına çevirmişti. Neyse ki MARVEL tutkunları evrenden yeni bir film için fazla beklemeyecek. 6 Temmuz’da gösterime girecek Ant-Man and The Wasp’ta, Hope van Dyne (Evangeline Lilly) ve Dr. Hank Pym’in (Michael Douglas) acil bir görev için Scott Lang’in (Paul Rudd) kapısını çalmasıyla başlayan maceralara tanık olacağız.

Captain America: Civil War’dan sonra, Scott Lang hem bir süper kahraman hem de bir baba olarak yaptığı seçimlerin sonuçlarıyla boğuşmaktadır. Hayatının iki yanını da dengede tutmaya çalışan Scott hem iyi bir baba, hem de sorumluluk sahibi kahraman Ant-Man olmak için çabalarken, Hope van Dyne ve Dr. Hank Pym acil bir görevle kapısını çalarlar. Scott bir kez daha kostümünü giymeli ve The Wasp ile işbirliği yaparak geçmişindeki sırları çözmek için işe koyulmalıdır.

Filmin fragmanını youtu.be/0XnKy1xwHy8 linkinden izleyebilirsiniz.