Korona Günlerinde Fotoğraf: Yeni bir deneyim edindik

Nuray Pehlivan

Fotoğraf Vakfı, Galata Fotoğrafhanesi – Fotoğraf Akademisi, Nar Photos kadrolarının çağrısıyla, pandemiye ilişkin görsel bellek oluşturmak amacıyla başlatılan “Korona Günlerinde Fotoğraf” çalışması 1 Temmuz’da yayınlandı. Ortaklaşa yapılan editoryal çalışmanın sözcülerinden Özcan Yurdalan’la “Korona Günlerinde Fotoğraf” çalışmasını, çalışmanın kurgulanmasını ve çalışmanın toplumsal hafızayla ilgisini konuştuk.

Pandemi sürecinde izolasyon tedbirlerinin uygulamaya konulduğu günlerde son yüzyılın en kritik döneminin görsel belleğini oluşturmak amacıyla “Korona Günlerinde Fotoğraf” adlı ortaklaşa bir editöryal fotoğraf çalışması başlatıldı. 19 fotoğrafçının çağrısı üzerine 33 fotoğraf editörünün görev aldığı, 360 fotoğrafçının katılım talebinde bulunduğu çalışma, hazırlıkların tamamlanmasının ardından 3 Mayıs’ta başladı. Türkiye’nin 31 ve Almanya, Azerbaycan, Finlandiya, Fransa, İngiltere, Kanada ve Kosova’nın 10 farklı şehrinden katılımda bulunan 360 fotoğrafçı iki ay süresince pandeminin kişisel ve toplumsal yansımalarını fotoğrafladı.

“Korona Günlerinde Fotoğraf” çalışmasında üretilen tekil fotoğraflar ve görsel hikâyelerin önemli bir kısmı, 1 Temmuz Çarşamba gününden itibaren www.koronagunlerindefotograf.com sitesinde yayımlanmaya başlandı. Çalışmanın web sitesi Temmuz ayının sonuna kadar yapılacak güncellemelerle tüm hikâyelere ulaşılabilir hale getirilecek.

Yazının devamını okumak için tıklayın