LORENZO QUINN ve DESTEK – Mine Liman

Sosyal medyayı sulandırıp mı kullanıyorsunuz, yoksa direk özünü mü alıyorsunuz?

Öyle ya, kimileri şurdaydım, eğlendim, bunu içtim yedim, kimileri iş, kimileri reel fotoğraf, kimileri kültür-sanat için kullanıyor.. Bende de hepsi var ama biri çok önde gidiyor. KÜLTÜR-SANAT. Gözlerimin, ekranda gördüğü güzellikler, tarifi imkansız duygular veriyor bana. Ve bana öyle güzel kapılar açıyor ki, yeni yeni takipler ve keşifler yapıyorum.

artistanbull, emrealkan.tr, inciaksoy, mertgüller ve liste başım Lorenzo Quinn

Lorenzo Quinn’ i artistanbull’ un paylaşımı ile keşfettim. O günden bu yana, Lorenzo ‘nun sanat yolunun izindeyim. Geçtiğimiz yaz Lorenzo’ nun yolu Ege’ den geçti. Kendisine bu sefer geç kaldım ama, bu yaz görüşmek üzere niyetleştik.

 

Lorenzo Quinn; Hollywood yıldızı Anthony Quinn‘in oğlu. Barselona’da yaşayan bir heykeltıraş. New York’ta Güzel Sanatlar eğitimi görmüş ve sürrealist resim üzerine yoğunlaşıp çalışırken, 21 yaşında asıl tutkusunun heykel olduğunu keşfetmiş.

Michelangelo, Bernini ve Rodin gibi ustalardan esinlenen, önde gelen bir figüratif heykeltıraş. Dünyanın pek çok yerinde, anıtsal, kamusal, dev boyutta ve daha küçük eserleri ile, tutkusunu, ebedi değerler ve gerçek duygular içinde bizlere iletiyor.

Ençok eller üzerine çalışma yapmasını ise şöyle açıklıyor:

”İnsan vücudunun teknik olarak en zorlayıcı kısmı olduğu düşünülen şeyin heykelini yapmak istedim. Eller çok fazla güce sahip. Sevme, nefret etme, yaratma ve yok etme gücü…”

 

2017 Venedik Bienalinde Lorenzo Quinn inanılmaz bir çalışma sergiledi. 13 Mayısta başarı ile eserinin montajını tamamladı. Verdiği mesaj ise çok dikkat çekici ve net… Bir heykel ile, durmayan bir yaraya, ancak böyle dikkat çekilebilirdi. DESTEK

Venedik ‘ te, Dünya ‘ nın etrafındaki birçok dünya mirası gibi, iklim tehditi altında. Binalar suyun altına gömülmek üzere. Bunun için önlemler alınıyor, ama malasef yeterli olmuyor.

 

Lorenzo, oğlu Anthony Quinn’ in ellerini model olarak kullanarak, Büyük Kanaldan ellerini uzatıp binayı tutuyor.

Sanatı iklim değişikliği ve dünya miraslarını koruma yönünde duyarlı olmak için etkili bir silah olarak kullanıyor.

Venedik ‘ e destek olmak için DESTEK diyor bu çalışmaya.

Lorenzo Quinn’ in eserlerini, kendi web sitesinden, sosyal medyadan görmenizi tavsiye ederim.

Sanatın ışığı içinizi aydınlatsın…

 

Follower kaufen YouTube Likes kaufen Insta Follower kaufen YouTube Abonnenten kaufen TikTok Follower kaufen Instagram Likes kaufen TikTok Likes kaufen Deutsche Follower YT Likes kaufen Instagram Views kaufen TikTok Live Zuschauer kaufen Likes kaufen auf Instagram Deutsche Follower kaufen TikTok Views kaufen Buzzfan