Murat Günaydın, Görsel belleğine kentler dolduruyor – Kudret Sönmez

Adana’da yaşıyor Murat Günaydın… Onu geçmişte heykelci, ressam ve öğretmen kimlikleriyle tanıyorduk. Metal atıkları devşirip heykeller yapıyor, kavak kontrplak üzerine dağlama / yakma resimler çiziyordu. Ve zaman zaman da renklerin boyalı dünyasında gezinip ürünler sunuyordu bizlere.

Şimdi hepimiz, değerli bir özelliğini daha biliyoruz Günaydın’ın… Çok sevdiği fotoğraf makinesini yanına alıyor ve zamanın belleğine görsel toplamaya gidiyor. Şehir şehir dolaşıyor Türkiye’yi, sokak sokak kareliyor kentleri ve kentlerdeki diğer nesneleri.

Fırsat buldukça hayatımızın kayda değer kesitlerini özgün bir bakışla yüreğimize nakşetmekte olan Murat Günaydın, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor:

“Toplum, yaşadıkları bölgede kalıcı ya da kalıcı olmayan düzenlemeler yapar. Bu da farklı şehirlerin oluşmasının yolunu açmıştır… Uzun yıllardır farklı şehirlerde kalarak o şehri fotoğraflamaya başladım. Burada temel amaç, gezdiğim şehirlerde bir bellek oluşturmak… Fırsatım olursa bütün illeri gezip fotoğraflamak ve ardından bir kitapta toplamak. Ülkemizin tüm güzelliklerini bir araya getirip kayıt altına almak… Belgesel fotoğrafçılık ve sokak fotoğrafçılığının gelişmesine katkı vermek beni mutlu edecektir.”

İnsanın ve doğanın bıraktığı izleri sanatsal bir gözle kotarmaya devam ediyor Murat Günaydın… Ve bizler de bu bağlamda oluşacak görselliği bir arada bulmak için bekliyoruz.

Follower kaufen YouTube Likes kaufen Insta Follower kaufen YouTube Abonnenten kaufen TikTok Follower kaufen Instagram Likes kaufen TikTok Likes kaufen Deutsche Follower YT Likes kaufen Instagram Views kaufen TikTok Live Zuschauer kaufen Likes kaufen auf Instagram Deutsche Follower kaufen TikTok Views kaufen Buzzfan